تحولات اوکراین| برنامه حمایتی درازمدت ناتو برای نظامی کردن اوکراین


تحولات اوکراین| برنامه حمایتی درازمدت ناتو برای نظامی کردن اوکراین

تاکید بورل بر افزایش فشارها بر مسکو، تلاش غرب برای طولانی کردن درگیری نظامی در اوکراین، تجهیز ارتش اوکراین به ۳ تیپ جنگنده میگ، بسته تسلیحاتی جدید واشنگتن برای کی‌یف و ادعای تهدید هسته‌ای از جانب روسیه، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو در نشست دو روزه  خود در بروکسل که از امروز سه شنبه آغاز می شود، ایجاد یک برنامه حمایتی بلندمدت از اوکراین را بررسی خواهند کرد که نظامی شدن این کشور پس از  پایان درگیری با روسیه را تضمین می کند. دیمیتری کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین نیز به این نشست دعوت شده است.

به گفته ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، کشورهای عضو این ائتلاف تاکنون "65 میلیارد یورو کمک نظامی به اوکراین داده و تانک های مدرن و نفربرهای زرهی نیز شروع به  وارد شدن به اوکراین کرده‌اند." استولتنبرگ معتقد است که این روند منجر به تغییر وضعیت در میدان نبرد می‌شود و به اوکراین کمک می‌کند تا از سرزمین‌هایش دفاع کرده و آنها را پس بگیرد.

همانطور که دبیرکل ناتو در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل تاکید کرد، وزرای خارجه درباره چگونگی گسترش حمایت از کی‌یف "از جمله تقویت نیروهای مسلح اوکراین و جایگزین کردن تسلیحات ساخت شوروی به سلاح های غربی" گفتگو خواهند کرد. وی گفت: "من انتظار دارم وزرای ناتو درباره شروع کار برای تهیه یک برنامه حمایتی چند ساله برای اوکراین به توافق برسند".

به گفته استولتنبرگ، حمایت ناتو از کی یف "برای بلندمدت طراحی شده"و این کمک باید چنان سطحی از توان نظامی نیروهای مسلح اوکراین را تضمین کند که پس از پایان درگیریهای کنونی، تهاجم نظامی مجدد روسیه به این کشور غیرممکن شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و پنجم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

آمریکا و اروپا برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه با هم همکاری می کنند

ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا می خواهند برای یافتن راه هایی برای کاهش بیشتر وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه با یکدیگر همکاری کنند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با "جوزف بورل"، نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بروکسل بر این موضوع تاکید کرد.  بلینکن می‌گوید هدف باید گسترش همکاری فراآتلانتیک در تولید انرژی‌های سازگار با آب و هوا باشد.

درخواست آلمان از روسیه برای توقف مین گذاری در اوکراین

آنالنا بائربوک  وزیر امور خارجه آلمان از روسیه خواسته است تا مین گذاری زمین های کشاورزی در اوکراین را متوقف کند. بنا به بیانیه وزارت خارجه فدرال در برلین، بائربوک گفت، مین ها نه تنها منجر به تلفات غیرنظامی زیادی می شود، بلکه از کشاورزان متعددی نیز جلوگیری می کند که مزارع خود را زراعت کنند و محصول را به ارمغان بیاورند.  به گفته وی به این ترتیب، روسیه عرضه غذا در بازار جهانی را کاهش می دهد و در نتیجه گرسنگی را در جهان افزایش می دهد.

بائربوک  به مناسبت روز جهانی شفاف سازی درباره مین  روز سه شنبه سخنرانی کرد. وی گفت: مین‌های ضد نفر سلاح‌های بی‌رحمانه‌ای هستند. آنها دلیلی هستند که پس از گذشت چندین دهه از درگیری، مادران و پدران کشورهایی مانند بوسنی و هرزگوین، کامبوج و عراق همچنان هر بار که فرزندانشان برای بازی کردن به بیرون از خانه می روند، هراس دارند.. طبق گزارش کمپین بین المللی برای ممنوعیت مین های زمینی (ICBL) در پاییز گذشته، روسیه حداقل از هفت نوع مختلف مین های زمینی ممنوعه بین المللی در اوکراین استفاده کرده است. مین های زمینی اغلب به اندازه کف دست شما هستند و می توانند با موشک در مناطق وسیعی از زمین یا از هوا پخش شوند. آنها در زمین دراز می کشند و هنگامی که شخصی به آنها نزدیک می شود یا پا می گذارد منفجر می شوند.  بیشتر قربانیان این مین ها  غیرنظامی هستند. در سال 1999، کنوانسیون اتاوا به اجرا درآمد که به مبارزه با مین های زمینی اختصاص دارد.  این معاهده بین المللی استفاده، تولید، ذخیره و انتقال مین ها را ممنوع می کند. با این حال، کشورهای مهمی مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین و هند به این معاهده نپیوسته‌اند.

درخواست سران کشورهای چک و اسلواکی از اتحادیه اروپا برای حفظ و تشدید تحریم ها علیه روسیه

سران کشورهای جمهوری چک و اسلواکی از اتحادیه اروپا خواسته اند تحریم ها علیه روسیه را حفظ کند و به فشار بر مسکو ادامه دهد. پتر فیالا، نخست وزیر چک و ادوارد هگر، همتای اسلواکی او در شهر ترنسین اسلواکی گفتند: این مهم است که اتحادیه اروپا و شرکای آن به اعمال فشار هدفمند بر فدراسیون روسیه و اجرای مداوم تحریم ها ادامه دهند. در بیانیه مشترک آمده است، متحدان همچنین باید جلوگیری از فرار از تحریم‌ها و ایجاد مکانیسم‌هایی برای مجازات کسانی که مسئول جنایات مرتکب در رابطه با جنگ علیه اوکراین هستند، ایجاد کنند.

فیالا و هگر همچنین از اتحادیه اروپا و ناتو خواستند با هم بمانند و به حمایت از کی یف ادامه دهند. کشورهای غربی از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در  بیش از یک سال پیش تحریم های بی سابقه ای را علیه مسکو اعمال کرده اند که به ویژه صادرات نفت و گاز این کشور را هدف قرار داده است . ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هفته گذشته برای اولین بار اعتراف کرد که تحریم ها می تواند پیامدهای "منفی" برای این کشور داشته باشد. هر دو کشور از زمان آغاز جنگ در فوریه 2022 کمک های بشردوستانه و نظامی گسترده ای را به اوکراین ارائه کرده اند.

زلنسکی به نشست آتی ناتو در لیتوانی دعوت شده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای شرکت در نشست آتی ناتو در لیتوانی دعوت شده است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز سه شنبه در بروکسل گفت: ما مشتاقانه منتظر دیدار با رئیس جمهور زلنسکی در نشست سران خود در ویلنیوس در ماه ژوئیه هستیم. نشست سران ناتو در 11 تا 12 جولای در پایتخت لیتوانی برگزار می شود. در ابتدا مشخص نبود که آیا رئیس جمهور این  کشور مورد حمله روسیه واقعاً خواهد آمد یا خیر. به دلایل امنیتی چنین سفرهایی اعلام نمی شود.

از زمان آغاز تهاجم روسیه در 24 فوریه 2022، زلنسکی به ندرت کشورش را ترک کرده است. اولین سفر او را در ماه دسامبر به لهستان و ایالات متحده آمریکا برد، جایی که با همکار آمریکایی خود جو بایدن و دیگران ملاقات کرد. او در ماه فوریه برای گفتگوهای سیاسی به لندن، پاریس و بروکسل سفر کرد. انتظار می رود  زلنسکی چهارشنبه در ورشو پایتخت لهستان باشد.

آلمانی ها با ارسال جنگنده های مدرن برای اوکراین مخالفند

بر اساس یک نظرسنجی، اکثریت قریب به اتفاق  آلمانی ها تحویل هواپیماهای جنگی مدرن به اوکراین را رد می کنند. 64 درصد از افراد مورد بررسی در این نظر سنجی در روز سه شنبه اظهار داشتند که ناتو نباید چنین هواپیماهای جنگی را به اوکراین تحویل دهد. تنها 28 درصد موافق آن هستند. 8 درصد باقی مانده پاسخ «نمی دانم» یا نمی خواهند پاسخی بدهند.

موافقت در میان حامیان سبزها به طور قابل توجهی بیشتر بود، در بین این افراد بیشتر (45 درصد) نسبت به (39 درصد)  با تحویل هواپیماهای جنگی به اوکراین موافق بودند.

اولاف شولتز ، صدر اعظم آلمان  تاکنون تمایلی به تحویل جت های جنگنده به اوکراین  نداشته است. اخیراً، در یک کنفرانس مطبوعاتی در روتردام در پایان ماه مارس، او به صراحت اعلام کرد که نمی‌خواهد این بحث ها را برگزار کند. لهستان و اسلواکی قبلاً جت های جنگنده میگ-29 طراحی شوروی را به اوکراین تحویل داده اند. خواسته های کی یف برای هواپیماهای جنگی به سبک غربی تاکنون برآورده نشده است.

نظرات همچنین در مورد این که آیا آلمان می‌تواند مستقیماً وارد جنگ اوکراین شود در صورت تامین سلاح‌های بیشتر، متفاوت بود 48 درصد در این باره ابراز نگرانی کرده و 49 درصد اعلام کردند که آن را باور ندارند.

آمریکا از کمک های میلیاردی نظامی دیگری به اوکراین خبر داد

ایالات متحده آمریکا  می خواهد به اوکراین کمک نظامی اضافی به مبلغ 2.6 میلیارد دلار (حدود 2.4 میلیارد یورو) ارائه کند.  وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد از جمله موشک‌های سامانه پدافند هوایی پاتریوت، مهمات موشک‌انداز چندگانه هیمارس و مهمات توپخانه‌ای در دسترس این کشور قرار می گیرد. این بسته همچنین شامل 400 نارنجک انداز، موشک های ضد تانک و رادارهای نظارت هوایی است.

پنتاگون روز سه شنبه اعلام کرد تسلیحات و مهمات به ارزش 500 میلیون دلار از ذخایر ارتش آمریکا تامین می شود.

علاوه بر این، مهمات و تسلیحاتی به ارزش 2.1 میلیارد دلار دیگر به اوکراین ارائه می شود که از این صنعت تهیه می شود. اینها شامل سیستم های راداری پدافند هوایی، تجهیزات ارتباطی، موشک انداز و وسایل نقلیه از انواع مختلف مانند کامیون های تانکر و وسایل نقلیه حمل و نقل و بازیابی است.

قدردانی وزیر انرژی اوکراین از حمایت های آلمان

هرمان هالوششتنکو، وزیر انرژی اوکراین، پس از دیدار با معاون صدراعظم رابرت هابک (سبزها)، از او برای کمک های آلمان تشکر کرد.  وی روز سه شنبه به وزیر اقتصاد فدرال گفت: آلمان واقعا یکی از بزرگترین دوستان اوکراین است.

 به گفته وی در اینجا مسئله فقط در مورد تامین تجهیزات و پول نیست، بلکه مهمتر از همه "احساس حمایت در قلب ما" است و این خیلی مهم است. گفتگوهای بین این دو مقام  عمدتاً در مورد پروژه های کوتاه مدت تا زمستان آینده از جمله تامین برق متقابل بود.

زلنسکی فردا به لهستان سفر می کند

انتظار می‌رود ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز چهارشنبه به ورشو سفر کند.  گفت‌وگوهایی با آندری دودا، رئیس‌جمهور لهستان و ماتئوش موراویتسکی، نخست‌وزیر لهستان برنامه‌ریزی شده است.

فردا شب زلنسکی و دودا می خواهند با افرادی از اوکراین در قلعه سلطنتی ورشو ملاقات کنند که از جنگ اوکراین به لهستان پناه برده اند. سران هر دو کشور نیز در آنجا سخنرانی خواهند کرد.

ادعای ارتش اوکراین درباره مشکلات روزافزون روسیه در زمینه تدارکات

به ادعای ارتش اوکراین، دشمن روسیه با مشکلات فزاینده ای در زمینه تدارکات مواجه است. الکسی دمیتراشکوفسکی، یکی از سخنگویان ارتش این کشور، روز سه شنبه در تلویزیون اوکراین گفت: دشمن در چهار بخشی که در آن حمله می کند، تدارکات کافی ندارد.

گفته می‌شود در بخش‌های جلویی در منطقه زاپوریژیا در جنوب اوکراین، واحدهای روسی نه مهمات دریافت می‌کنند و نه سوخت. بنابراین، روس ها در این منطقه حمله نمی کنند.

به گفته دمیتراشکیفسکی، دلیل  این مشکلات، حملات موفقیت آمیز ارتش اوکراین به انبارها در بندر اشغالی ماریوپل در منطقه دونتسک بود . وی گفت: این امر تأمین لجستیکی مهمات، سوخت و تعمیر فناوری را دشوارتر می کند. اطلاعات ارائه شده توسط طرف های متخاصم را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.

گفتگوی تلفنی فون در لاین با زلنسکی در آستانه سفر به چین

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، پیش از سفر وی به چین با رئیس جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی به صورت تلفنی گفتگو کرد. او در توییتی نوشت: اوکراین موضوع مهمی در دیدار من با رئیس جمهور شی و نخست وزیر لی خواهد بود. اتحادیه اروپا خواهان صلحی است که به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین احترام بگذارد.

اکثر شهروندان آلمانی مخالف ارسال تسلیحات برای اوکراین هستند

نظرات در مورد تحویل تسلیحات به اوکراین در آلمان شرقی و غربی بسیار متفاوت است. با توجه به  نظر سنجی انجام شده توسط موسسه فورسا، 51  درصد از پاسخ دهندگان در آلمان غربی موافق کمک بیشتر تسلیحاتی هستند.

از سوی دیگر در آلمان شرقی تنها 24 درصد از این امر حمایت می کنند. به طور کلی، پاسخ های منفی (49 درصد) بیشتر از مثبت (47 درصد) در نظرسنجی فورسا وجود دارد. مهمتر از همه، حامیان سبزها (78 درصد) از تسلیحات بیشتر برای اوکراین حمایت می کنند  از سوی دیگر، 91 درصد از حامیان  حزب افراطی جایگزینی برای آلمان آن را رد می کنند.

لیتوانی قانون تحریم روس ها و بلاروس ها را تصویب کرد

لیتوانی در واکنش به جنگ روسیه علیه اوکراین، قانون ویژه‌ای را برای تحریم‌های ملی برای شهروندان روسیه و بلاروس تصویب کرد. این مقررات روز سه شنبه در پارلمان این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو در ویلنیوس تصویب شد.

 به عنوان مثال این قانون  محدودیت هایی را برای روس ها و بلاروس ها برای دریافت ویزای لیتوانی،  ورود به لیتوانی و خرید املاک و مستغلات در نظر گرفته است. همچنین پذیرش درخواست های شهروندان دو کشور همسایه برای اجازه اقامت در لیتوانی را به حالت تعلیق در می آورد.

این قانون جدید قرار است از سوم ماه مه اجرایی شود و در ابتدا به مدت یک سال اعتبار خواهد داشت.  با این حال، ابتدا باید توسط رئیس جمهور این کشور تایید شود. این همچنین شامل محدودیت‌های ورودی قبلی برای روس‌ها می‌شود که قبلاً به طور جداگانه تنظیم شده بود، که لیتوانی در پاییز 2022 در پاسخ به جنگ روسیه علیه اوکراین به همراه استونی، لتونی و لهستان بر بسیاری از مردم این کشور همسایه اعمال کرد.

شرکت های آلمانی در اوکراین حضور قویتری پیدا می کنند

در اوکراین، رابرت هابک ، وزیر اقتصاد آلمان با دنیس اشمیهال، نخست وزیر کی یف، درباره حضور قوی تر شرکت های آلمانی در این کشور جنگ زده صحبت کرد.

دولت اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد، نمایندگان بازرگانان و اقتصاد دانان نیز در این مذاکرات شرکت کردند. بر اساس این بیانیه، اشمیهال گفت: بیمه در برابر خطرات جنگ یک موضوع بسیار مهم برای اقتصاد است.

یک پروژه آزمایشی با آژانس بانک جهانی MIGA و شرکت آمریکایی DFC وجود دارد. او گفت که برای اوکراین بسیار مهم است که ابزاری قابل مقایسه با آلمان پیدا کند.

به گفته اشمیهال، اوکراین در زمینه مواد خام مهم و فناوری نظامی پتانسیل دارد. علاوه بر این، پس از پایان جنگی که روسیه بیش از 13 ماه پیش آغاز کرد، دولت در کی یف روی حمایت آلمان برای بازسازی این کشور حساب باز کرده است.

تاکید مجدد اوکراین بر لزوم عضویت در ناتو

دیمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین پیوستن به "دوستان فنلاندی" را به ناتو تبریک گفت.  وی هم زمان  در نشست وزرای ناتو در بروکسل، گفت که اوکراین نیز قصد دارد به عضویت کامل ناتو درآید.  وی تاکید کرد که مذاکرات او با این ائتلاف  نیز بر پیشرفت بیشتر در این روند متمرکز خواهد بود.

وی تاکید کرد که ناتو و اوکراین به هم نیاز دارند.

ادعای آمریکا درباره مضیقه مالی شدید روسیه

به گفته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روسیه به طور فزاینده ای در مضیقه مالی قرار دارد . بلینکن روز سه‌شنبه در بروکسل گفت:  شرایط مالی کرملین به شکلی ویران‌کننده تحت فشار قرار گرفته است، و این انتخاب را برای آن برای  سرمایه‌گذاری در جنگ یا حمایت از شهروندان خود قرار داده است».

وی تاکید کرد : ما با هم دارایی های کسانی را که به تجاوز کرملین دامن می زنند مسدود می کنیم، تحریم های گسترده و کنترل صادرات را اعمال می کنیم.

بورل: تسلیحات هسته ای روسیه در بلاروس تهدیدی برای اروپا است

برنامه های روسیه برای استقرار تسلیحات هسته ای در  کشور همسایه بلاروس، از دیدگاه جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تهدیدی برای اروپا به شمار می رود.بورل روز سه شنبه در بروکسل گفت که وضعیت بدون دستیابی به دستاوردی در حال تشدید است.  وی خطاب به روسیه گفت: آخرین بازی پوکر هسته ای او تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا است. حدود یک هفته پیش، بورل در توییتر نوشت: اتحادیه اروپا آماده است تا با تحریم های بیشتر پاسخ دهد.

 ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرده بود که به دلیل تنش‌های شدید با غرب در نتیجه جنگ اوکراین، سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی را در جمهوری بلاروس، همسایه شوروی سابق، مستقر خواهد کرد. او این موضوع را اینگونه توجیه کرد که ایالات متحده آمریکا سال هاست در اروپا چنین کاری انجام می دهد.

بوریس گریزلوف، سفیر مسکو در مینسک روز یکشنبه اعلام کرد که این سلاح ها باید در مرز با لهستان قرار گیرند. به گفته وی بنابر این، سنگرهای مورد نیاز برای نگهداری سلاح ها باید تا اول ژوئیه تکمیل شود. به گزارش آژانس بلتا، گریزلوف، وزیر کشور سابق روسیه و رئیس دوما، گفت: این اتفاق با وجود سر و صدا در اروپا و آمریکا رخ خواهد داد.

15:15- وزیر دفاع روسیه از انتقال سامانه موشکی اسکندر- ام به بلاروس خبر داد

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز، سه شنبه، اعلام کرد که نیروهای مسلح بلاروس سامانه اسکندر- ام را دریافت کرده اند که این توانایی را دارد که از موشک‌های متعارف و هم هسته‌ای استفاده کند. 

وی همچنین یادآور شد که در یکی از پایگاه های نظامی روسیه، دوره آموزشی برای خدمه بلاروسی در مورد روش استفاده از سامانه موشکی عملیاتی - تاکتیکی روسی آغاز شده است.

علاوه بر این، به گفته شویگو، بخشی از هواپیمای تهاجمی بلاروس توانایی حمله به اهداف دشمن با سلاح‌های هسته‌ای را بدست آورده اند. 

وزیر دفاع روسیه افزود که ناتو در حال انجام فعالیت هایی برای افزایش سطح آمادگی رزمی نیروهای نظامی مشترک ائتلاف است، ضمن اینکه فعالیت سرویسهای اطلاعاتی خارجی در نزدیکی مرزهای روسیه و بلاروس نیز خطر خاصی را برای دو کشور ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: چنین اقداماتی از سوی بلوک نظامی می تواند به تشدید بیشتر درگیری در اوکراین منجر شود، اما بر نتیجه عملیات نظامی ویژه تأثیری نخواهد داشت.

15:00- شویگو: ارتش روسیه به آزادسازی دونباس ادامه می‌دهد

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه تاکید کرد که نیروهای مسلح این کشور به آزادسازی مناطق بیشتری از سرزمین دونباس ادامه می دهد.

به گفته وی، پیشروی در مناطق آرتموفسک (به نام اوکراینی - باخموت) و آودیوکا و در جهت گیری لیمانسکی و کوپیانسک ادامه دارد.

ژنرال شویگو یادآور شد که نیروهای مسلح روسیه در حال انجام حملات دقیق علیه تأسیسات نظامی در اوکراین هستند و در نتیجه آنها، تولید تعدادی از تسلیحات و همچنین تامین مهمات و سوخت برای نیروهای نظامی این کشور مختل شده است.

14:42- مقام اطلاعاتی روس: لهستان همچنان امیدوار به فروپاشی اوکراین است  

سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه امروز، سه شنبه، در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس و در جریان بررسی اوضاع منطقه، یادآور شد که دولت لهستان منتظر لحظه مناسبی برای به دست گرفتن کنترل بر مناطق غربی اوکراین است.

ناریشکین گفت: "مقامات ورشو همچنان نمی توانند از موضوع بازگرداندن اراضی غربی اوکراین به این کشور صرف نظر کنند. به همین دلیل لهستان علاقمند به فروپاشی اوکراین است".

علاوه بر این، وی تاکید کرد که غرب در تلاش است گرجستان را متقاعد سازد که «جبهه دومی» علیه روسیه در ارتباط با حوادث اوکراین باز کند، البته مقامات تفلیس می دانند که این به نفع کشورشان نیست.

در این دیدار الکساندر لوکاشنکو، نیز از سرگئی ناریشکین به خاطر کمک به تجهیز سرویس اطلاعات خارجی بلاروس قدردانی کرد. وی با ارزیابی نتیجه تعامل مسکو و مینسک در زمینه اطلاعات خارجی، یادآور شد که نیروهای امنیتی بلاروسی بیش از 30 همدست سرویس‌های ویژه خارجی را بازداشت کرده‌اند.

14:24- کرملین گسترش ناتو را تهدیدی برای امنیت روسیه می‌داند

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه امروز، سه شنبه، اعلام کرد که پیوستن فنلاند به ناتو اوضاع منطقه را تشدید و منافع روسیه را تهدید می کند.

به گفته وی، گسترش ناتو روسیه را مجبور می کند تا اقداماتی را برای تضمین امنیت خود انجام دهد.  سخنگوی کرملین معتقد است: «پیوستن فنلاند به ناتو وضعیت منطقه را به شدت تشدید می‌کند، گسترش ناتو تهدیدی برای امنیت روسیه و منافع ملی این کشور است، و دقیقاً این وضعیت ما را مجبور می‌کند تا اقدامات متقابل تاکتیکی و استراتژیک انجام دهیم.»

پسکوف یادآور شد که شرایط عضویت فنلاند در ناتو و ورود احتمالی اوکراین به این ائتلاف اساساً متفاوت است. وی توضیح داد: فنلاند هرگز اقدامی علیه روسیه انجام نداده است، ما هرگز هیچ اختلافی با فنلاند نداشتیم. ولی در مورد اوکراین، وضعیت کاملاً متضاد و بالقوه خطرناک است. و همین واقعیت است که نیاز به انجام عملیات نظامی ویژه و دستیابی به اهداف آن را دیکته می کند.

به گفته وی، روسیه قبل از اتخاذ اقدامات تلافی جویانه، آنچه را که در فنلاند اتفاق می افتد، از نزدیک زیر نظر خواهد داشت.

سخنگوی کرملین همچنین تاکید کرد که روابط با این کشور مسلماً دستخوش تغییراتی خواهد شد. این امر نمی تواند بر ماهیت روابط دوجانبه با کشورهایی که به اعضای جدید اتحاد تبدیل می شوند، تأثیری نداشته باشد،چرا که پیمان آتلانتیک شمالی یک ساختار نظامی و غیردوستانه در قبال روسیه است.

14:05- پیش بینی نیویورک تایمز درباره زمان اتمام بودجه آمریکا برای کمک به اوکراین 

روزنامه نیویورک تایمز امروز در تحلیلی نوشت، انتظار می رود بودجه واشنگتن برای ادامه ارائه کمک نظامی به کی‌یف، حدود ماه سپتامبر به پایان برسد. از این مطالب برمی‌آید که تاکنون حمایت غرب از کی‌یف قاطعانه بوده، اما تضمینی برای ادامه آن وجود ندارد.

یک مقام ارشد آمریکایی که این نشریه با وی صحبت کرده، معتقد است که بودجه ایالات متحده برای کمک نظامی به اوکراین به زودی پایان خواهد یافت. در عین حال، یادآوری شده که آخرین محموله کمک نظامی شامل انواع گلوله توپخانه و موشک ارسال شده به اوکراین، "آخرین تلاش ناامیدانه" برای کمک به کی‌یف بود.

در این مقاله تاکید شده که عملیات ضد حمله برنامه ریزی شده اوکراین در بهار امسال، آزمایشی برای نشان دادن توانایی ارتش اوکراین و امکان تجهیز تسلیحاتی مجدد آن خواهد بود.

این مقاله در حالی منتشر شده که کاخ سفید شب گذشته از آماده شدن بسته کمک نظامی جدیدی به اوکراین خبر داد که در همین هفته اعلام خواهد شد. محتوای این بسته هنوز مشخص نشده است.

13:51- اعتراف نماینده کنگره به جنگ نیابتی آمریکا علیه روسیه در اوکراین

مارجوری تیلور گرین، نماینده مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در مصاحبه‌ای تلویزیونی ابراز عقیده کرد که اگر ایالات متحده کمک نظامی خود به اوکراین را متوقف کند، روسیه به سرعت به سمت مرزهای لهستان که یکی از کشورهای عضو ناتو است، پیش روی خواهد کرد. 

وی گفت: من همیشه گفته‌ام که ایالات متحده باید به دنبال برقراری صلح در اوکراین باشد، نه تامین مالی یک جنگ نیابتی با روسیه. ما اجازه نداریم جنگ خارجی را بر مردم کشور دیگری تحمل کنیم.

تیلور گرین یادآور شد، اوکراین عضو ناتو نیست و ایالات متحده در حال تامین مالی جنگ نیابتی با روسیه در اوکراین است. رئیس جمهور بایدن متعهد شده و گفته که تا آنجایی که لازم باشد برای دفاع از اوکراین پیش خواهد رفت، در حالی که این کشور عضو ناتو نیست.

این نماینده کنگره همچنین به بدهی خارجی 31 تریلیون دلاری آمریکا، مشکلات مرزی با مکزیک و بحران مهاجران و نادیده گرفتن مشکلات مردم عادی آمریکایی اشاره کرده و یادآور شد که همه اینها به خاطر توجه بیش از اندازه بایدن به اوکراین و راه اندازی جنگ نیابتی با روسیه است.

13:34- در آمریکا پیشروی نیروهای روسی در مرکز شهر آرتموفسک را تایید کردند

بر اساس گزارشی که بامداد امروز توسط موسسه آمریکایی مطالعات جنگ (ISW) منتشر شد، نیروهای نظامی روسی در بخش مرکزی شهر آرتموفسک (نام اوکراینی آن باخموت است) در حال پیشروی هستند.

در این گزارش آمده است که نیروهای شرکت نظامی خصوصی (Wagner PMC) "واگنر" کنترل ساختمان اداری آرتموفسک را به دست گرفتند. تحلیلگران ISW یادآور شدند که اطلاعاتی مبنی بر نصب پرچم روسیه بر بالای این ساختمان در مرکز شهر در دست است.  

موسسه مطالعات جنگ پیش بینی کرد که نظامیان روسی به استحکام مواضع خود در مرکز شهر ادامه داده و سعی کنند از طریق مناطق شهری در جهت گیری به سمت غرب که نیروهای اوکراینی به آنجا عقب رانده شدند، حرکت کنند.

روز گذشته، دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری موقت سرزمین دونتسک گفت که نیروهای مسلح روسیه در آرتموفسک تقریباً به ایستگاه راه آهن شهر نزدیک شده و در حال پیش روی هستند.

13:03- معاون صدراعظم آلمان به دلیل تاخیر در تحویل تسلیحات به کی‌یف عذرخواهی کرد

رابرت هابک، معاون صدراعظم و وزیر امور اقتصادی و حفاظت از آب و هوای آلمان، در جریان سفر خود به اوکراین، از این واقعیت که مقامات برلین خیلی دیر تصمیم به تامین تسلیحاتی کی‌یف گرفتند، عذرخواهی کرد. هابک در دیدار با ولادیمیر زلنسکی این عذرخواهی را مطرح کرد.

معاون صدراعظم یادآور شد که در سال 2021 به ، رئیس جمهور اوکراین در مورد تشدید احتمالی درگیری هشدار داده بود، اما پس از آن، به گفته وی، آلمان نتوانست یا ضروری ندانست که کمک های درخواستی کی‌یف را در قالب ارائه تسلیحات نظامی تامین کند. 

هابک گفت: ما موضع گیری خود را تغییر دادیم، البته این کار خیلی طول کشید. وی در عین حال تاکید کرد که وی تنها نظر خود را بیان کرده و از جانب سایر سیاستمداران آلمانی صحبت نمی کند. 

معاون صدراعظم گفت: "و من بسیار شرمنده هستم که این تصمیم خیلی دیر گرفته شد".

12:36- فون در لاین: مسئولیت صلح در اوکراین بر عهده چین است

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، امروز سه شنبه، در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز، در رابطه با نقش چین در حل و فصل مناقشه اوکراین اظهار نظر کرد. به گفته وی، رهبران اروپایی نگران تقویت روابط بین مسکو و پکن هستند، ولی در عین حال امیدوارند که چین موضع گیری صلح‌ جویانه در قبال اوکراین را اتخاذ کرده و بتواند قصد روسیه برای ادامه اقدامات نظامی خود در خاک اوکراین را "محدود کند". 

رئیس کمیسیون اروپا افزود: اکنون چین مسئول برقراری صلح است، زیرا تنها کشوری است که می تواند روسیه را تحت تأثیر قرار دهد. به عقیده وی، برای این منظور، خود مقامات پکن باید موضعی قاطع و عادلانه در خصوص حل و فصل مناقشه اوکراین داشته باشند.

او تاکید کرد که چنین موضع گیری نه تنها برای نفوذ مداوم بر مسکو، بلکه برای تعیین ماهیت روابط بین چین و اتحادیه اروپا در آینده نیز بسیار اهمیت دارد.

فون در لاین گفت: «چین نمی‌تواند در وسط قرار بگیرد، نمی‌تواند طرفدار نیمی از نظم بین‌المللی باشد، باید مواضع خود را بطور کامل مشخص کند.»

رئیس کمیسیون اروپا همچنین یادآور شد که اظهارات وی مربوط به سفر آتی به چین است که از پنجم تا هفتم آوریل (16 الی 18 فروردین ماه) به همراه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه انجام خواهد شد.

11:50- لهستان با کمبود تجهیزات جدید برای جایگزینی کمک‌های نظامی عرضه شده به اوکراین مواجه است

یانوش زمکه، معاون سابق وزیر دفاع لهستان اعلام کرد که این کشور فعلاً تجهیزات نظامی جدیدی دریافت نمی کند، تا بتواند آنها را جایگزین تجهیزاتی کند که برای رفع نیازهای نیروهای مسلح اوکراین به کی‌یف منتقل کرده است.

این مقام نظامی امروز در یک مصاحبه رادیویی گفت: «امروز ما مطمئن هستیم که اوکراین از لهستان کمک های قوی و ملموس دریافت کرده است. ما این کمکها را با فناوریهای نظامی غربی، عمدتاً آمریکایی و کره‌ای، جبران می کنیم. هرچند این تجهیزات جدیدترین چیزهایی نیستند که ما آرزوی آن را داشتیم. برای رسیدن به آنها باید حدود سه یا چهار سال صبر کنیم.»

به گفته زمکه، لهستان باید تمامی جنگنده های میگ-29 خود را به اوکراین منتقل کند، علیرغم اینکه در آینده نزدیک نمی توانند آنها را با هواپیماهای اف-16 آمریکایی جایگزین کنند.

معاون سابق وزیر دفاع یادآور شد که لهستان تاکنون 25 درصد تجهیزات نظامی سنگین خود را به اوکراین منتقل کرده است. در عین حال، وی تاکید کرد که کمکهای نظامی هنوز به چنین مقیاسی نرسیده که طرف اوکراینی را راضی کند.

گفتگوی بورل با کوله‌با در مورد ادامه حمایت از  اوکراین

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل با دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین دیدار کرد تا در مورد مسائل مربوط به ادامه حمایت از کی‌یف گفتگو کند.

بورل شب گذشته در صفحه توییتر خود در این باره نوشت: "خوشحالم که امشب به دوستم دیمیتری کوله‌با کولبا در اقامتگاه دفتر امور خارجی اتحادیه اروپا خوش آمد گفتم تا کار اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین را با هم مرور کنیم. ما تا زمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد". 

وی افزود: وظیفه دیگر اتحادیه اروپا اعمال فشار بیشتر بر روسیه است تا مقامات مسکو را مجبور به توقف اقدامات نظامی آنها در اوکراین کند.

کوله‌با روز گذشته برای شرکت در نشست سران هیئت‌های دیپلماتیک کشورهای عضو ناتو در روزهای 4 و 5 آوریل (15 و 16 فروردین ماه) وارد بروکسل شد. یکی از موضوعات اصلی این مذاکرات، ارائه کمک های نظامی جدید به اوکراین و تدوین برنامه چند ساله برای حمایت از این کشور خواهد بود.

لاوروف: کی‌یف و حامیانش تمام تلاش خود را برای طولانی کردن درگیری انجام می‌دهند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای که امروز سه شنبه در وب سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شد، یادآور شد که مقامات کی‌یف و متولیان آنها در غرب تمام تلاش خود را بکار می گیرند تا درگیری نظامی در اوکراین تا جای ممکن ادامه پیدا کند. 

لاوروف در خصوص مفاد طرح صلح ارائه شده توسط چین برای اوکراین، به همخوانی آن با رویکرد روسیه در این زمینه اشاره کرده و گفت: «به ویژه این مسئله از لحاظ لزوم تأمین امنیت یکسان و غیر قابل تقسیم آن برای همه کشورهای اروپا و در کل جهان دیده می شود. این در حالی است که هر نوع روند برقراری صلحی، با توجه به برخورد کی‌یف و متولیان غربی آن که تمام تلاش خود را برای طولانی کردن خصومت‌ها انجام می‌دهند، با مشکل مواجه خواهد شد.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد، در حالی که مسکو همچنان برای انجام مذاکرات، البته بر اساس اصل برابری و در نظر گرفتن منافع همه طرفین آمادگی دارد، غرب جمعی آشکارا وظیفه تحمیل "شکست استراتژیک" بر روسیه رادر پیش گرفته است.

مسکو نظریه حذف حق وتو در شورای امنیت را غیرقابل قبول می‌داند

دینا گیلموتدینووا، مشاور نمایندگی دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد بامداد امروز ، سه شنبه، اعلام کرد که برای روسیه، هرگونه نظریه ای برای کنار گذاشتن حق وتوی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل غیرقابل قبول خواهد بود.

این دیپلمات روس طی سخنرانی خود در نشست غیررسمی مجمع عمومی درباره موضوع نمایندگی عادلانه در شورای امنیت و گسترش این نهاد، افزود: برای ما  هرگونه نظریه ای که حقوق اعضای دائم فعلی شورای امنیت، از جمله حق وتو را نقض کند، قابل قبول نیست. باید به خاطر داشت:  حق وتو، عامل مهمی است که اعضای شورا را تحریک می کند تا به دنبال راه حل های متعادل تر باشند. 

به گفته وی، شورای امنیت سازمان ملل در حال حاضر به دلیل رویکردهای مختلف کشورها، به ایجاد یک فرمول واحد جهانی برای اصلاح آن نزدیک نشده است. در عین حال، می توان رویکردهای اکثریت قریب به اتفاق کشورها، از جمله روسیه، طرفدار نمایندگی گسترده تر کشورهای در حال توسعه در قاره آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین در این شورا را متمایز کرد.

سفارت روسیه: کاخ سفید به افشای حقیقت درباره خرابکاری در نورد استریم علاقه ندارد

سفارت روسیه در واشنگتن بامداد امروز، سه شنبه، اعلام کرد که ایالات متحده علاقه ای به افشای حقیقت درباره خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم ندارد، همانطور که در میان سایر شواهد، انتشار اخیر برخی گزارشات بی اساس در رسانه های غربی در مورد انفجار در خطوط لوله گاز، این مسئله را به خوبی نشان می دهد.  

نمایندگی دیپلماتیک روسیه در ایالات متحده در بیانیه‌ای یادآور شد: رویدادهای هفته‌های اخیر، از جمله «پر کردن‌های درز اطلاعات بی‌نام و نشان» متعدد در رسانه‌های محلی، بار دیگر تأیید می‌کند که کاخ سفید علاقه‌ای به علنی کردن حقیقت غیرقابل هضم در مورد سفارش دهندگان و مجریان این خرابکاری ندارد.  به گفته دیپلمات ها، ناتوانی واشنگتن در دستیابی به مزیت های رقابتی منصفانه در زمینه انرژی جهانی منجر به چنین اقدامات رادیکالی شد. به نوبه خود، روسیه به عنوان یک قدرت دارای مسئولیت، همیشه روشی متفاوت و سودمند برای همکاری با شرکای خارجی خود در عرصه انرژی را ترجیح داده است.

روز گذشته روزنامه واشنگتن پست گزارش داد که تعدادی از مقامات غربی در حال گفتگو در مورد بررسی دخالت احتمالی ورشو و کی‌یف در انجام خرابکاری در نورد استریم هستند. به ادعای این نشریه، تحقیقات انجام شده توسط برلین، اجاره قایق بادبانی آندرومدا را با یک شرکت لهستانی مرتبط دانسته، که به نوبه خود متعلق به یک شرکت اروپایی مرتبط با یک شهروند معروف اوکراینی است.

سفارت روسیه به عادت آمریکا در "پیچاندن بازوی" متحدانش در اتحادیه اروپا اشاره کرد

سفارت روسیه در واشنگتن اعلام کرد که  ادعای دولت آمریکا در مورد «موفقیت‌هایی» که طی سال گذشته در تقویت امنیت انرژی متحدان اروپایی خود از طریق کاهش «وابستگی» به منابع انرژی روسیه به دست آمده است، بیشتر شبیه چرخاندن بازو و وادار کردن آنها به امضای قراردادهای نامطلوب برای تأمین انرژی است.

در بیانیه منتشره از سوی سفارت روسیه آمده است: در شرایطی که واقعیت آن است که  واشنگتن چگونه جدی ترین مشکلات را در انرژی جهانی ایجاد کرده، ولی مقامات محلی ترجیح می دهند در مورد هزینه حل مشکلاتی که کاخ سفید بر سر مردم عادی اروپایی وارد کرده است، سکوت کنند.

دیپلمات های روس اشاره کردند که ذینفعان اصلی کمپین واشنگتن برای مبارزه با تامین کنندگان "غیر قابل اعتماد"، در واقع بزرگترین شرکت های سوخت و انرژی ایالات متحده هستند. در پایان سال 2022، کل درآمد شرکت های انرژی غربی با 48 درصد افزایش به 3.6 تریلیون دلار رسید.

سفارت روسیه ادامه داد: «باید هر چیز را به نام واقعی آن نامید. چیزی که نمی توان از کاخ سفید سلب کرد، «توانایی آن» در ایجاد تصویری از یک دشمن خارجی مشترک به منظور آغاز یک تغییر شکل کامل در بازارهای کالا است. در عین حال، مقامات ایالات متحده در پیچاندن بازوهای متحدان خود نیز هیچ تردیدی به خود راه نداده و آنها را مجبور به امضای قراردادها تحت شرایط بردگی برای چندین دهه آینده می کند. شکست در دستیابی به مزیت رقابتی عادلانه، مخالفان روسیه را مجبور به برداشتن گام‌های تندرویی مانند خرابکاری در خطوط لوله گاز نورد استریم یا تعیین سقف قیمت‌ها کرده است.»

مقام نظامی: نیروی هوایی اوکراین دارای سه تیپ جنگنده میگ- 29 است

یوری ایگنات، مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش اوکراینی،  شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که این کشور  به سه تیپ جنگنده میگ- 29 مجهز است.

وی یادآور شد: انتقال هواپیماهای جنگنده میگ-29 به اوکراین،  یک گام تاریخی است . ما اکنون سه تیپ (حدود 72 فروند) از چنین هواپیماهایی داریم. در مجموع ما پنج تیپ جنگنده، دو [تیپ] سوخو-27 و سه تیپ میگ-29 داریم. اینها جنگنده های نسل چهارم ساخت شوروی هستند که از نظر فنی و فیزیکی منسوخ شده اند.

به عقیده این مقام اوکراینی، انتقال جنگنده ها توسط ورشو به نوعی برای سایر کشورها نشان داده است که باید «گام دوم و سوم» برداشته شود. 

روز گذشته سخنگوی رئیس جمهوری لهستان خبر انتقال چندین فروند جنگنده میگ 29 به اوکراین را اعلام کرد. علاوه بر لهستان، هواپیماهای میگ 29 توسط جمهوری اسلواکی نیز به این کشور منتقل شدند. چهار جنگنده اول در تاریخ 23 مارس اعزام شده و برنامه هایی برای ارسال 9 هواپیمای جنگی دیگر وجود دارد.

دیپلمات روس ادعای تهدیدات هسته‌ای روسیه را تبلیغاتی خواند

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که مسکو کسی را به جنگ هسته‌ای تهدید نمی‌کند و ادعاهای خلاف آن تبلیغاتی است.

وی گفت: «در مورد جنگ هسته‌ای، من بسیار راحت می‌خوابم، زیرا می‌دانم که حداقل ما درخواستی برای جنگ هسته‌ای نداریم، ما تهدیدی برای آغاز یک جنگ هسته‌ای نیستیم. کل این ادعاها که روسیه جهان را با کلاهک های هسته‌ای خود تهدید می‌کند، تنها بخشی از تبلیغات علیه این کشور است.»

به گفته نبنزیا، دکترین هسته‌ای روسیه چندین سناریو را پیش بینی کرده که در آنها می توان از سلاح های هسته‌ای استفاده کرد. وی تاکید کرد که "شرایط فعلی قطعاً وضعیتی نیست" که در این سند پیش بینی شده باشد.

پیش از این، در اواخر ماه مارس، نبنزیا  یادآور شده بود که هیچ برنده ای در جنگ هسته‌ای وجود نخواهد داشت. این دیپلمات درباره برنامه‌هایی برای استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در خاک بلاروس نیز  تاکید کرد که این اقدام ناقض تعهدات روسیه بر اساس پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) نیست.

واشنگتن این هفته بسته تسلیحاتی جدید برای کی‌یف را اعلام می‌کند

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید شب گذشته، دوشنبه، در یک نشست خبری اعلام کرد که مقامات ایالات متحده این هفته بسته جدید کمک نظامی به اوکراین را اعلام خواهند کرد. 

کربی در عین حال جزئیاتی در مورد محتوای بسته بعدی فاش نکرد و تنها افزود: «در آینده بسیار نزدیک» بسته جدید اعلام خواهد شد و باید منتظر ماند.»

چند روز قبل، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خبری خود نوشت که بسته جدید کمک نظامی آمریکا به  اوکراین، شامل رادارهای دفاع هوایی (پدافند هوایی)، موشک های ضدتانک، کامیون های سوخت، خودروهای ویژه تعمیرات و «مقادیری مهمات» از جمله برای تانک ها، هوانوردی و سیستم های موشکی ضد هوایی NASAMS خواهد بود.

افسر اطلاعاتی آمریکایی حمله از طریق آلاسکا به روسیه را غیرممکن خواند

اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی بازنشسته تفنگداران ارتش آمریکا، پیشنهاد یک سناریوی فرضی برای حمله ایالات متحده به روسیه از طریق منطقه آلاسکا را خنده دار ارزیابی کرد. 

در جریان یک مصاحبه  در کانال یوتیوب  U.S. Tour of Duty از ریتر پرسیده شد که آیا فکر می کند این امکان برای ایالات متحده وجود دارد که طرحی برای استحکام بخشیدن به آلاسکا به عنوان سکویی مناسب برای اجرای عملیات نظامی علیه مسکو ایجاد کند؟ وی  خندید و چنین کاری را غیرممکن خواند. این کارشناس نظامی گفت: "اکنون که اوضاع به این شکل است، ایالات متحده از آلاسکا خطر قابل توجهی برای روسیه ایجاد نخواهد کرد."

به عقیده ریتر، برای انجام چنین طرحی، ایالات متحده باید زیرساختارهای نظامی در منطقه آلاسکا را بازسازی کند و در شرایط کنونی این اقدام زمان بر، پر هزینه و غیرمنطقی خواهد بود.

زاخارووا: دخالت اوکراین در انفجار سن پترزبورگ شاهد دیگری از تروریستی بودن مقامات کی‌یف است

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که دخالت اوکراین در انفجار رخ داده در سن پترزبورگ که منجر به کشته شدن خبرنگار جنگی "ولادلن تاتارسکی" شد، شاهد دیگری از وحشی بودن و تروریست بودن مقامات کی‌یف است.

 این دیپلمات در پاسخ به رسانه‌ها در این باره گفت: دخالت کی‌یف در این اقدام خونین، تأیید دیگری بر استفاده از روش های تروریستی از سوی آنها خواهد بود. ما معتقدیم که دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی که واقعاً تروریسم را محکوم می‌کنند و از ایمنی فعالیت روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان دفاع می‌کنند، موظف هستند که ارزیابی اصولی از این اقدام تروریستی فاحش بدهند. 

زاخارووا افزود که کارشناسان امور جنایی روسی در حال بررسی این جنایت هستند و ابراز اطمینان کرد که همه دست اندرکاران این جنایت مجازات خواهند شد.

لازم به یادآوری است که روز دوشنبه، پرونده جنایی این حادثه انفجار از ماده "قتل" به "اقدام تروریستی" طبقه بندی شد. طبق اعلام کمیته تحقیقات روسیه اطلاعاتی وجود دارد که برنامه ریزی و سازماندهی این جنایت از خاک اوکراین انجام شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon