تحولات اوکراین| روسیه و آمریکا واقعاً در "مرحله جنگ داغ" قرار دارند
عدم تحویل تانکهای آبرامز به کییف به این زودی، منع ورود کشتیهای روس به بنادر بلغارستان، مخالفت واشنگتن با حمله به خارج از اوکراین، تاکید ترکیه بر رفع موانع صادرات روسیه و عدم حمایت آنکارا از تحریمهای ضدروسی، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه یادآور شدکه فدراسیون روسیه و ایالات متحده در واقع در "مرحله جنگ داغ" قرار دارند، هرچند مسکو هنوز امیدوار است گفتگو با واشنگتن را از سر بگیرد، چرا که حفظ ارتباط با آمریکا مهم است.
وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما واقعاً در مرحله داغ جنگ هستیم، زیرا نئونازیهای اوکراینی قبل از هر چیز با سلاحهای آمریکایی میجنگند و دولت آمریکا هر بار تهدید میکند که سیستمهای دوربردتر و مرگبارتر بیشتری را در اختیار آنها قرار خواهد داد.»
لاوروف در عین حال حفظ ارتباط با آمریکا را مهم خواند و برای از سر گیری گفت وگوها بین دو کشور ابراز امیدواری کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه توضیح داد: «ما همچنان امید خود را از دست نمی دهیم که آمریکاییها سر عقل بیایند و در هر صورت نوعی گفتگو بین واشنگتن و مسکو از سر گرفته شود. باید صبر کرد و دید، رسیدن چنین روزی زیاد طول نخواهد کشید.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز روز چهارشنبه یادآور شد که روابط روسیه و آمریکا در یک بحران عمیق قرار دارد. به گفته وی، این بحران مبتنی بر رویکردهای اساساً متفاوت در شکل گیری نظم جهانی مدرن است. وی گفت: «ما همیشه از ایجاد روابط روسیه و آمریکا صرفاً بر اساس اصول برابری، احترام به حاکمیت و منافع یکدیگر و عدم مداخله در امور داخلی دفاع کردهایم. ما در آینده نیز بر این اساس هدایت خواهیم شد.»
رهبر روسیه تاکید کرد که ایالات متحده مسئول بحران کنونی در اوکراین است. وی افزود: «استفاده آمریکا در سیاست خارجی خود از ابزارهایی مانند حمایت از به اصطلاح انقلاب های رنگی، و در این زمینه حمایت واشنگتن از کودتای سال 2014 در کییف، در نهایت به بحران کنونی اوکراین منجر شد و در عین حال سهم منفی در کاهش سطح روابط روسیه و آمریکا به وضعیت کنونی داشته است.»
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز چهارصد و هفتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
13:44- سفیر سابق اوکراین در برلین، آلمان را به شکست توافقات مینسک متهم کرد
آندری ملنیک، معاون وزیر امور خارجه اوکراین و سفیر سابق این کشور در برلین، امروز پنجشنبه، اعلام کرد که در جریان مذاکرات مینسک آلمان نقش یک میانجی بی طرف را برعهده داشت، در حالی که به دنبال دست یابی به منافع خود بود و همین امر منجر به شکست روند صلح شد.
ملنیک در مصاحبهای گفت: «چرا مینسک شکست خورد؟ <...> دلایل زیادی وجود داشت، ولی یکی از اصلی ترین آنها، به عقیده من، این واقعیت بود که آلمان هرگز نتوانست به یک "واسطه صادق" تبدیل شود. آنها با تکیه بر ماهیت اساسی روابطشان با روسیه، منافع خود را در اولویت قرار دادند. بدین ترتیب، برلین به جای اینکه به شدت از مسکو درخواست اجرای بی قید و شرط توافقات مینسک کند، تصمیم گرفت که بهتر است روسها را عصبانی نکند و در نتیجه برقراری صلح با شکست مواجه شد.»
13:03- واکنش کرملین به سخنان ماکرون درباره توانایی چین برای "متقاعد کردن" روسیه
دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه امروز یادآور شد که اظهارات امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر اینکه چین تنها کسی است که می تواند روسیه را «متقاعد ساخته» و آن را به میز مذاکره با اوکراین بازگرداند، هیچ وجه اشتراکی با واقعیت ندارد.
به گفته پسکوف، توانایی های دیپلماتیک مقامات پکن تاثیری بر روند اوضاع در اوکراین نخواهد داشت. سخنگوی کرملین در نشست مطبوعاتی در این باره توضیح داد: «البته چین توان بالقوه بسیار موثر و قابل توجهی برای ارائه خدمات میانجی گری دارد. موفقیتهای دیپلماتیک اخیر چین، این مسئله را به خوبی نشان داده است. ولی در رابطه با اوکراین، وضعیت هنوز پیچیده است.»
پسکوف یادآور شد، این طرف اوکراینی است که هنوز دورنمای روشنی برای حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه نشان نمی دهد و تمایلی برای مذاکره ندارد.
سخنگوی کرملین افزود: «بر اساس موضع گیری رسمی و غیررسمی که از سوی مقامات کییف اعلام شده، فعلاً هیچ راه دیگری برای ما به جز ادامه عملیات نظامی ویژه وجود ندارد.»
روز گذشته، امانوئل ماکرون در آغاز سفر رسمی خود به پکن گفت که چین به لطف روابط دوستانه و قوی خود با روسیه میتوانند نقش مهمی در اوضاع پیرامون اوکراین ایفا کند.
12:38- هشدار درباره اقدامات تلافی جویانه در پاسخ به نزدیک شدن ناتو به مرزهای روسیه
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، امروز پنجشنبه، در جمع خبرنگاران هشدار داد: هر بار که ناتو به مرزهای روسیه نزدیک می شود، این کشور برای ایجاد تعادل در ساختار امنیتی قاره اروپا اقدامات مناسبی را در نظر می گیرد.
پسکوف با اشاره به این نکته که ناتو به سمت مرزهای روسیه در حال گسترش است و این روسیه نیست که زیرساخت های نظامی خود را به مرزهای این اتحاد نزدیک می کند، گفت: مسلماً این حرکت ما را به دردسر میاندازد و برای امنیت ما نگرانی ایجاد میکند. ما نگران امنیت خود هستیم و طبیعتاً اقداماتی را برای حصول اطمینان از تضمین آن انجام می دهیم تا کل معماری امنیتی در قاره اروپا را متعادل کنیم.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه همچنین یادآور شد که مسکو قصد دارد از نزدیک مانور نظامی مشترک صربستان با کشورهای عضو ناتو که قرار است در ماه ژوئن سال 2023 برگزار شود، را زیر نظر بگیرد. وی در عین حال یادآور شد که مقامات بلگراد تحت فشار زیادی از سوی غرب قرار دارند و اقداماتی نظیر برگزاری این رزمایش در ادامه تلاش های مداوم کشورهای غیردوست روسیه برای جذب صربستان به سمت خود است.
12:00- توافق غلات و بحران اوکراین؛ موضوع مذاکرات لاوروف در آنکارا
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه به دعوت مولود چاووش اوغلو، امروز 6 آوریل (17 فروردین ماه) برای یک سفر دو روزه عازم آنکارا می شود تا با همتای ترکیهای خود در مورد موضوعات مختلف گفتگو خواهد کرد.
همانطور که انتظار می رود، در دیدار ورزای خارجه دوکشور همکاریهای دوجانبه در عرصه انرژی، روند اوضاع پیرامون اوکراین، اجرای توافقنامه صادرات غلات و همچنین وظایف عادی سازی اوضاع در منطقه قره باغ کوهستانی و مذاکرات بین مقامات آنکارا و دمشق، به تفصیل مورد بررسی و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
سفر فعلی وزیر خارجه روسیه در دورهای نه چندان ساده در حیات سیاسی و اجتماعی ترکیه انجام می شود. این کشور از زمین لرزه های ویرانگر ماه فوریه جان سالم به در برد که حداقل 50 هزار نفر قربانی برجای گذاشت و همچنان با حمایت روسیه و سایر کشورها با پیامدهای این فاجعه در حال مقابله است. بطور همزمان، ترکیه وارد دوره پرتنش پیش از انتخابات شده و به شدت خود را برای انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در اواسط ماه مه برگزار شود، آماده می کند.
11:43- قصد کره جنوبی برای ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به اوکراین
وزارت امور خارجه جمهوری کره، امروز پنجشنبه اعلام کرد که لی دو هون، معاون دوم وزیر خارجه این کشور روز گذشته در دیدار با وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، یادآور شد که سئول کمک های انسان دوستانه بیشتری را به اوکراین ارائه خواهد کرد.
طبق این اطلاعات، معاون وزیر خارجه با اشاره به اینکه توسعه مشارکت با ناتو در راستای ارزشهای مورد نظر جمهوری کره است، وعده داد که این کشور همکاری با ناتو به منظور پاسخ گویی به چالش های جهانی را تقویت کند.
این مقام کرهای همچنین نسبت به وخامت اوضاع انسانی در اوکراین به دلیل ادامه جنگ ابراز نگرانی کرده و گفت که سئول قصد دارد کمک های انسان دوستانه بیشتری برای کییف ارسال کند.
11:22- زاخارووا: ناتو جهان را بیش از پیش خطرناک کرده است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، امروز اعلام کرد که ناتو از ایجاد مراکز قدرت جایگزین جلوگیری کرده و جهان را بیش از پیش خطرناک تر کرده است. وی گفت: «همه تلاش پیمان آتلانتیک شمالی در این جهت است که جهان حتی خطرناک تر شود تا از وجود مراکز قدرت جایگزینی که می توانند سلطه غرب را تضعیف کنند، جلوگیری شود.»
زاخارووا از جمله اقدامات بی ثبات کننده ناتو، به پمپاژ سلاح به اوکراین، تحریک ادامه درگیری با روسیه، برخورد خصمانه با چین و برنامه ریزی برای نظامی کردن قطب شمال اشاره کرد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: «مقامات بروکسل دائما تکرار میکنند که ناتو یک اتحاد دفاعی است. با این حال، کل تاریخ این سازمان چیز دیگری را نشان می دهد. و اکنون شاهد هستیم که چگونه ناتو که به دنبال از بین بردن کل سیستم امنیتی اروپا است، دوباره به سمت روسیه گسترش یافته و تهدید بیشتری را برای امنیت کشور ما ایجاد کرده است.»
روز گذشته، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد، وزرای خارجه کشورهای عضو ائتلاف توافق کردند که سوئد باید هرچه زودتر به این بلوک نظامی بپیوندد. چند روز قبل فنلاند به عضویت ناتو درآمد.
آمریکا تانکهای آبرامز را تا قبل از پایان سال میلادی به اوکراین خواهد فرستاد
سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون بامداد امروز پنجشنبه، در نشستی با خبرنگاران اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد تانک های آبرامز را تا قبل از پایان سال جاری به اوکراین عرضه کند. سینگ همچنین تاکید کرد که ایالات متحده هنوز آموزش نیروهای نظامی اوکراینی برای کار با این نوع تانک ها را آغاز نکرده است.
سینگ گفت: «آموزش آغاز نشده است... . هدف ما این است که آنها را تا پایان سال به اوکراین تحویل دهیم.»
زاخارووا: شرط استولتنبرگ برای پیوستن کییف به ناتو، مترادف کلمه «هرگز» است
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در تفسیر اظهارات روز گذشته ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس مطبوعاتی خود در بروکسل که گفت: "عضویت اوکراین در ناتو زمانی امکان پذیر است که این کشور در مناقشه با روسیه پیروز شود"، یادآور شد که چنین شرطی برای عضویت کییف، به معنای آن است که این اتفاق هرگز نخواهد افتاد.
وی در کانال تلگرام نوشت: استولتنبرگ گفته که اوکراین تنها زمانی عضو ناتو خواهد شد که در مناقشه با روسیه پیروز شود. واقعیت این است که این شرط مترادف دیگر کلمه "هرگز" است.
زاخارووا روز گذشته نیز تاکید کرد که عضویت فنلاند در ناتو و مشارکت سوئد با این ائتلاف، به دوران امنیت در منطقه شمال اروپا پایان داده است. وی تاکید کرد که وضعیت بی طرف کشورهای شمال اروپا برای مدت طولانی هاله ای از امنیت در این منطقه ایجاد کرده بود که اکنون از بین رفته و باید منتظر تهدیدات امنیتی از سوی ناتو و آمریکا بود.
نبنزیا: خروج نمایندگان برخی کشورهای غربی در جریان گزارش روسیه شرم آور بود
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، چهارشنبه، رفتار هیئتهای نمایندگی انگلیس، آمریکا، آلبانی و مالت که در جریان سخنرانی نماینده تام الاختیار رئیس جمهوری روسیه در زمینه حقوق کودکان، سالن شورای امنیت را ترک کردند، را مایه شرمساری خواند.
این دیپلمات هشدار داد: «ما آنچه را که امروز اتفاق افتاد، یک رسوایی کامل از سوی برخی کشورهای غربی و عدم علاقه آنها به شنیدن واقعیت می دانیم. و مسلماً ما این برخورد را به خاطر خواهیم داشت.»
بلغارستان ورود کشتیهای روسی به بنادر خود را ممنوع میکند
از تاریخ 8 آوریل (19 فروردین ماه)، بلغارستان ممنوعیت ورود کشتیهایی که توسط ثبت دریایی روسیه تأیید شده باشند، بدون توجه به بندر ثبت آنها، را به بنادر دریایی و رودخانهای خود اعمال میکند. این موضوع روز چهارشنبه، از سوی سازمان دریانوردی بلغارستان اعلام شد.
لازم به یادآوری است که این ممنوعیت مطابق با مقررات اتحادیه اروپا در رابطه با اقدامات محدود کننده علیه روسیه به دلیل وضعیت کنونی در اوکراین اعمال خواهد شد. بلغارستان در آوریل سال 2022 نیز ورود کشتی های دارای پرچم روسیه را به بنادر خود در دریای سیاه ممنوع کرد. این ممنوعیت همچنین شامل کشتیهایی میشود که پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، پرچم خود را تغییر دادهاند، البته این مقررات در مورد کشتیهایی که دچار مشکل هستند یا به کمکهای انسان دوستانه نیاز دارند، اعمال نمیشود.
کاخ سفید تصمیم کییف برای حمله به خارج از خاک اوکراین را تایید نمیکند
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید شب گذشته، چهارشنبه، اعلام کرد که واشنگتن هرگز تصمیم مقامات اوکراینی برای حمله به خارج از خاک این کشور را تایید نکرده و نمی کند. وی به این ترتیب به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه مبنی بر همکاری کشورهای غربی به ویژه آمریکا با کییف در زمینه انجام اقدامات تروریستی در خاک روسیه پاسخ داد.
کربی گفت: «هم در خصوص ارسال تسلیحات و هم در زمینه آموزش نظامی، ما هرگز اوکراین را به انجام حملاتی در خارج از قلمروی این کشور تشویق نمیکنیم».
پوتین روز چهارشنبه در نشستی با اعضای دائم شورای امنیت روسیه گفت که مقامات کییف با کمک متحدان خارجی خود سعی دارند اوضاع را در برخی مناطق این کشور بی ثبات کرده و به اقدامات تروریستی علیه شهروندان روسی دست می زنند.
پنتاگون انتقال جنگنده اف-16 به کییف در آینده نزدیک را غیرمنطقی و پرهزینه دانست
دریادار کریستوفر گریدی، معاون رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا شب گذشته، چهارشنبه، طی سخنانی در یک مجمع امنیتی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن، اعلام کرد که انتقال جت های جنگنده F-16 به اوکراین در حال حاضر اقدامی بسیار پرهزینه و دور از مصلحت خواهد بود.
این مقام نظامی آمریکایی گفت: سوال این است که چرا در حال حاضر به آنها F-16 نمی دهیم تا توانایی ادامه جنگ را بدست آورند. <…> باید پذیرفت که چنین اقدامی بسیار پرهزینه و دور از مصلحت خواهد بود. راه حل مشکلات فعلی در بلندمدت است. شاید بعداً ما بتوانیم در مورد این اقدام صحبت کنیم.
در عین حال، وی یادآور شد که اکنون به جای هواپیما، به اوکراین تعداد زیادی گلوله 155 میلی متری عرضه شده و این مهمات برای آنها بسیار سودمندتر است. وی گفت: "اگر قرار است 40 میلیارد دلار برای F-16 خرج کنید، با همین پول می توان تعداد زیادی گلوله 155 میلی متری و موشک های هدایت شونده GMLRS برای آنها خریداری کرد".
اعتراف مقام نظامی آمریکایی به سرعت درس گرفتن از جنگ توسط نیروهای مسلح روسیه
دریادار کریستوفر گریدی، معاون رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در سخنرانی خود در مجمع امنیت جهانی همچنین یادآور شد که ارتش روسیه به سرعت در حال یادگیری درس های بدست آمده در جریان درگیری نظامی در اوکراین است.
به گفته وی، نیروهای مسلح روسیه به دلیل توانایی یادگیری سریع در جریان جنگ، قادر خواهند بود به موقع وضعیت خود را بهبود دهند. گریدی گفت: «آنها به سرعت تجربیات زیادی یاد خواهند گرفت و از منابع زیادی برای انجام این کار استفاده می کنند.»
سرهنگ دانیل دیویس، سرهنگ ارتش ایالات متحده نیز در این رویداد پیش بینی کرد که عملیات ضد حمله بهاری برنامه ریزی شده توسط کییف می تواند به طور قابل توجهی صفوف نیروهای مسلح اوکراین را تضعیف کند. به عقیده وی، حتی اگر عملیات نظامی موفقیت آمیز باشد، ارتش اوکراین بسیار ضعیف خواهد شد، بنابراین ارتش روسیه قادر خواهد بود به آن حمله کند.
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایالات متحده، نیز چند روز قبل، توانایی نظامیان اوکراینی برای شکست دادن نیروهای مسلح روسیه در سال جاری را زیر سوال برد. وی افزود: وظیفه تعیین شده از سوی ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین برای بازگرداندن مناطق از دست رفته این کشور، کاری بسیار دشوار خواهد بود.
مسکو کییف را به تاثیر بر ماهواره های ارتباطی روسیه متهم کرد
وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه، اعلام کرد که طرف اوکراینی بر ماهواره های روسیه تأثیر می گذارد، بنابراین روسیه حق دارد به روشی مشابه به این اقدام پاسخ دهد.
در بیانیه منتشره در این رابطه یادآوری شده است: کییف با همکاری کارشناسان خارجی بر ماهواره های ارتباطی غیرنظامی روسیه تأثیر گذاشته و در کار آنها اختلال ایجاد می کند. به همین دلیل طرف روسی این حق را دارد که به شیوهای مناسب به این اقدام اوکراین پاسخ دهد و تمامی امکانات لازم برای این منظور در دسترس است.
پیش از این، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه گفته بود که دلایل زیادی برای این باور وجود دارد که کشورهای خارجی در آمادهسازی حملات تروریستی و خرابکاریهایی که طرف اوکراینی در خاک فدراسیون روسیه سازماندهی میکند، دست دارند.
سخنگوی اردوغان: درگیری در اوکراین خطر حوادث هستهای را افزایش داده است
ابراهیم کالین، سخنگوی رسمی رئیس جمهوری ترکیه، روز چهارشنبه اعلام کرد که خطر بروز حوادث هستهای در منطقه به دلیل درگیری نظامی در اوکراین در حال افزایش است.
وی در مصاحبه با آژانس خبری آناتولی با اشاره به وضعیت دشوار پیراموننیروگاه اتمی زاپروژیا، گفت: و ما نمی توانیم چشمان خود را بر امکان استفاده از سلاح های هستهای تاکتیکی ببندیم. اگر تنش در اطراف این نیروگاه افزایش یابد، این اتفاق هر لحظه مکن است رخ دهد.
کالین معتقد است که تماس های ترکیه با طرف های روسی و اوکراینی کافی نیست و لازم است گام های موثرتری برای حل و فصل مناقشه برداشته شود. سخنگوی رهبر ترکیه تاکید کرد که هیچ کس علاقه ای به گسترش منطقه جنگی به سایر کشورها ندارد. و برای جلوگیری از خطرات بیشتر، باید هر چه زودتر یک چارچوب مشخص برای گفتگوهای صلح ایجاد شود.
ترکیه از شرط تمدید توافق غلات از سوی روسیه حمایت کرد
ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه روز چهار شنبه یادآور شد که اگر انتظارات روسیه برای عرضه محصولات کشاورزی این کشور به بازارهای جهانی برآورده شود، ممکن است مدت اعتبار توافقنامه غلات تمدید شود.
به گفته وی، تمدید این توافقنامه از سوی مسکو به مدت 60 روز، به جای 120 روز به دلیل وجود موانعی در عرصه لجستیک، خدمات و بیمه برای صادرات محصولات کشاوری روسیه است. کالین گفت: روسیه نمی تواند خدمات در سطح که با سازمان ملل مورد بحث قرار گرفته را دریافت کند.
نماینده اردوغان توضیح داد: «به طور رسمی، هیچ تحریمی علیه غلات اوکراین و روسیه وجود ندارد. اما حمل و نقل بین المللی، تدارکات لجستیکی و بیمه وجود دارد. این شرکت ها که عمدتا اروپایی هستند از تحریم می ترسند، بنابراین چنین خدماتی را در اختیار روسیه قرار نمی دهند. ما در جلسات رایزنی خود با مقامات آمریکایی و اروپایی خواستار رفع این نگرانی ها و دادن تضمین های لازم در این زمینه هستیم. بالاخره برای این منظور توافق نامه امضا شده و مفاد آن باید از سوی همه طرفها رعایت شود.»
این مقام ترک همچنین یادآور شد که توان بالقوه روسیه در زمینه کشاورزی بسیار زیاد است و هم سهم روسیه و هم سهم اوکراین برای جلوگیری از بحران غذایی در جهان قابل توجه است و باید این واقعیت را پذیرفت.
آنکارا تحریمی علیه روسیه اعمال نخواهد کرد
سخنگوی رئیس جمهوری ترکیه در بخش دیگری از مصاحبه خود با خبرگزاری آناتولی تاکید کرد که آنکارا به تحریمها علیه روسیه نمیپیوندد و به سیاست متعادل خود در قبال بحران اوکراین ادامه میدهد.
ابراهیم کالین گفت: «از همان ابتدا، به دلیل اینکه تحریمها علیه روسیه با مجوز سازمان ملل اعمال نشده بود، ما به آنها نپیوسته و چنین قصدی را نیز نداریم. البته در عین حال به حمایت خود از اوکراین ادامه میدهیم و تمامیت ارضی این کشور را مبنای خود قرار میدهیم. ما این سیاست متعادل را تاکنون اجرا کرده ایم و به اجرای آن ادامه خواهیم داد.»
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در اواخر ماه مارس تاکید کرد که آنکارا در هیچ درگیری نظامی مشارکت نخواهد داشت و همیشه از صلح حمایت کرده و خواهد کرد.
زاخارووا: در گفتگو برای ایجاد منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه زاپروژیا مشکلاتی وجود دارد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که مقامات مسکو به کار بر روی پارامترهای ایجاد یک منطقه امنیتی در اطراف نیروگاه هستهای زاپروژیا ادامه میدهند، اما این گفتگوها به سادگی پیش نمیروند.
این دیپلمات یادآور شد: نمایندگان طرف روسی با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تماس دائمی هستند و این گفتوگو به همه جنبههای فعالیت و عملکرد این تاسیسات مربوط میشود.
زاخارووا ادامه داد: روسیه از همان ابتدا در اجرای ابتکار عمل آقای گروسی برای ایجاد منطقه حفاظتی ایمنی هستهای در این نیروگاه مشارکت داشت. ولی مذاکرات، همانطور که احتمالا می دانید، به سادگی و بدون دردسر در حال توسعه نیست و ما بارها در این مورد صحبت کرده ایم.
وی افزود که مانع اصلی در این زمینه موضع گیری مقامات کییف است که آماده نیستند خود را متعهد به عدم حمله به نیروگاه هستهای زاپروژیا و حمایت از تلاش آژانس بین المللی انرژی اتمی در این رابطه کنند.
این دیپلمات گفت که در عین حال، از طرف روسیه، هدف اصلی مذاکرات "انجام هر کاری برای جلوگیری از گلوله باران این نیروگاه از سوی اوکراین" و همچنین جلوگیری از بروز هر گونه شرایط اضطراری و خطرناک است، چرا که، یک فاجعه ساخته دست بشر می تواند منجر به عواقب غیرقابل پیش بینی شود.
همکاری مسکو و مینسک در زمینه هستهای مطابق با استانداردهای بین المللی است
همکاری روسیه و بلاروس در حوزه هستهای به طور کامل با تعهدات بینالمللی مسکو در این زمینه مطابقت دارد و طرف روسی در راستای منافع دو کشور به همکاری خود با مینسک در حوزه نظامی ادامه خواهد داد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این موضوع را روز چهارشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد.
این دیپلمات گفت: همکاری نظامی ما با بلاروس، از جمله در عرصه هستهای، به طور کامل با تمام تعهدات حقوقی بین المللی فعلی روسیه مطابقت دارد. روسیه و بلاروس در حال ایجاد یک فضای دفاعی واحد در چارچوب دولت متحد هستند و حق دارند هر گونه مسائل مربوط به تامین امنیت ملی را با توجه به تشدید تهدیدات خارجی حل و فصل کنند.
پوتین: روسیه برای گفتگو و همکاری با همه کشورها آمادگی دارد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه تاکید کرد که این کشور برای مشارکت سازنده با همه کشورها آمادگی دارد و قرار نیست خود را منزوی کند. رهبر روسیه در مراسم تقدیم استوارنامه تعدادی از سفرای خارجی در مسکو گفت: تاکید میکنم که روسیه برای مشارکت سازنده با همه کشورها بدون استثنا آماده است، ما قصد جانبدارانه و حتی خصمانهتر نسبت به کسی نداریم.
وی یادآور شد: اینها رویکردهایی است که در دکترین سیاست خارجی به روز شده روسیه که در تاریخ 31 مارس تصویب شد، تعیین شده است. این سند دیدگاه ما در مورد منافع ملی روسیه را مشخص و اهداف و مقاصد اصلی و همچنین زمینه های کلیدی فعالیت دیپلماسی کشور را ترسیم کرده است.
پوتین تاکید کرد که روسیه انتظار دارد که شرکای خارجی نیز در روابط با مسکو به اصول برابری پایبند باشند. وی گوشزد کرد: در تعامل با طرف روسی باید منافع متقابل در نظر گرفته شود.
رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد که تناقضات زیادی در جهان وجود دارد و این وضعیت آسان نیست. رهبر روسیه گفت: "در حال حاضر وضعیت در جهان ساده نیست، تضادهای بسیاری انباشته شده ، که گاهی اوقات غیر قابل حل به نظر می رسد و اغلب در تعامل عادی و سازنده بین کشورها اختلال ایجاد می کند."
پوتین به ویژه یادآور شد که به خصوص، روابط روسیه و ایالات متحده در بحران عمیقی قرار دارد. وی ابراز امیدواری کرد که سفارتخانه ها به ریاست دیپلماتهای تازه وارد به توسعه همکاری با روسیه کمک کنند.
انتهای پیام/