ناتو به فکر گسترش با پذیرش ارمنستان نیست/ توصیه مسکو به ایروان
یک مقام آگاه در بروکسل یادآور شد که ناتو در حال حاضر امکان گسترش این ائتلاف به هزینه ارمنستان را بررسی نمیکند و خود ایروان نیز درخواستی برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی نداده، روسیه نیز انتظار دارد که ارمنستان به فکر رویارویی با مسکو نباشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو صبح امروز، چهارشنبه، به نقل از منابع خود در بروکسل نوشت که ائتلاف آتلانتیک شمالی امکان گسترش این بلوک را به هزینه پیوستن ارمنستان در نظر نگرفته است و خود ایروان نیز درخواستی برای پیوستن به این ائتلاف ارائه نکرده است.
یک مقام آگاه ناتو در اظهار نظر در خصوص سخنان اخیر گونتر فهلینگر، رئیس کمیته توسعه اروپایی ناتو درباره عضویت ارمنستان به ایزوستیا توضیح داد: "آقای فلینگر رسماً با ناتو ارتباطی ندارد. او کارمند ناتو نیست و دیدگاه و نظرات او متعلق به خودش است و منعکس کننده دیدگاه مقامات ائتلاف نیست."
وی یادآور شد کمیته اروپایی، علیرغم نامش، یک نهاد یا کمیته ائتلاف ناتو نیست.
این مقام ناتو تاکید کرد که شرکای ائتلاف باید خودشان سطح روابط با ناتو را تعیین کنند و در این رابطه همچنین یادآور شد که از ظرف جمهوری ارمنستان هیچ "درخواست رسمی برای پیوستن به این ائتلاف" دریافت نشده است.
در اوایل ماه سپتامبر، گونتر فهلینگر، رئیس کمیته توسعه اروپایی ناتو، ابراز عقیده کرد که ارمنستان باید به اتحاد آتلانتیک شمالی بپیوندد.
در همان زمان، وگان کوستانیان، معاون وزیر امور خارجه ارمنستان گفت که این کشور در قالب های مختلف با ناتو همکاری دارد و آماده ادامه این روند است.
ابراز امیدواری روسیه به عدم قصد ارمنستان برای اختلاف انداختن بین مردم دو کشور
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز صبح امروز در گفتگو با خبرگزاری تاس در حاشیه مجمع اقتصادی شرق (EEF-2023) تاکید کرد که مقامات مسکو روی این واقعیت حساب میکنند که رهبری ارمنستان برنامه فاجعه باری برای راه اندازی درگیری بین مردم دو کشور نداشته باشد.
زاخارووا در پاسخ به این سوال که آیا ایروان می تواند با اقدامات خود به نحوی مردم روسیه و ارمنستان را در مقابل یکدیگر قرار دهد، گفت: «امیدوارم این اتفاق نیفتد. من صمیمانه امیدوارم که هیچکس در کادر رهبری ارمنستان چنین هدف و وظیفهای را برای خود تعیین نکرده باشد. زیرا به نظر من چنین روند اوضاعی فقط برای ارمنستان فاجعه بار خواهد بود.»
چندی پیش نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان ابراز عقیده کرد که روسیه از منطقه قفقاز جنوبی در حال دور شدن است. مسکو اظهارات پاشینیان را غیرقابل قبول خوانده و چنین ادعایی را به عنوان تلاش برای انتقال مسئولیت اشتباهات و محاسبات خود به دوش روسیه دانست.
انتهای پیام/