رنسانس رسانه‌ای در حوزه مهاجرین افغانستانی آغاز شده است؟


رنسانس رسانه‌ای در حوزه مهاجرین افغانستانی آغاز شده است؟

خبرگزاری تسنیم:سال پیش، درست در چنین روزهایی پرونده «جان ایران، جان افغانستان» آغاز شد. یک کار رسانه‌ای صریح و جدی درباره حضور مهاجرین افغانستانی در ایران. یک سال از شروع پرونده گذشته است و جریان مطالبه حقوق مهاجرین در رسانه‌ها حالا قوت گرفته است.

خبرگزاری تسنیم:

1. روزهای پایانی اردبیهشت 94 روزهای تاریخی برای همه مهاجرین افغانستانی مقیم ایران بود. در عین حال روزهای واضحی برای همه آنهایی که هنوز به قدرت چیزی به نام «رسانه‌» ایمان نیاورده‌اند. موعد رسانه‌ای کردن دستور رهبر انقلاب درباره تحصیل همه مهاجرین افغانستانی، سرانجام فرا رسید و انتشار رسمی این دستور انفجاری در رسانه‌ها و افکار عمومی ایرانی‌ها و خارجی‌ها به وجود آورد. بازتاب‌های غیرقابل‌باور این خبر حیاتی برای بهبود شرایط مهاجرین به رسانه‌های ایرانی و افغانستانی محدود نماند. دستور مدتی پیش صادر شده بود اما حالا با رسانه‌ای شدن آن، جنبشی برای فراهم کردن زمینه‌های اجرایی آن خیلی زود به وجود آمد. سخنگوی دولت، خیلی زود به میدان آمد و از تلاش دولت برای اجرایی شدن آن سخن گفت؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی وعده بدون مدرسه نماندن همه کودکان افغانستانی در سال پیش رو را داد و سرانجام وزیر آموزش و پرورش به فاصله یک هفته دستور ثبت‌نام همه مهاجرین افغانستانی در مدارس را صادر کرد. هر چند که همچنان روند اجرایی شدن این دستور آغاز نشده است و انتظارها برای ثبت‌نام کودکان افغانستانی همچنان پابرجاست و مسئولین آموزش و پرورش وعده شهریور ماه را می‌دهند. این لیست و لینک تعدادی از رسانه‌های است که در این زمینه متنی به روی خروجی خود آوردند: مشرق، آریا؛رجا،فردا،پارس؛ تابناک، جهان، فرارو، عصر ایران، آواپرس، کیهان، شرق،جام جم، باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه خبر؛ خراسان، ابتکار، ایلنا، آفتاب، پارسینه، ایران، جوان،وطن امروز،همشهری، هفت صبح، اطلاعات، شهروند، صراط، شهرآرا، بی‌باک، برنامه رادیویی پیک بامدادی، رادیو دری، دیده‌بان، انتخاب، شفقنا، پیام آفتاب، فرهیختگان

2. چهار سال پیش، درست در روزهای گرم و داغ اواسط تابستان، تابستان‌های بی‌رحم ایران؛ فضای مجازی تازه رونق‌گرفته ایرانی با پخش وسیع کلیپی شرم‌آور مواجه شد. این کلیپ توهین آمیز، برخوردی ناشایست از طرف پلیس با چند مهاجر افغانستانی بود. زمان و مکان این برخور‌ تحقیرآمیز و غیرانسانی مشخص نبود، اما مشخص بود که آن بیچاره‌گان؛ مهاجرینی افغانستانی بودند که توسط پلیس دستگیر شده بودند و یکی دو سرباز لب مرز؛ این حق را به خود داده بودند که با آنها هر جوری می‌خواستند رفتار کنند.

کلیپ در فضای مجازی پخش شد و در گوشی‌ها و دستگاه‌های الکترونیکی دست به دست می‌چرخید و خیلی‌ از ایرانی‌ها متاسف می‌شدند و شرمگین از اتفاقی که رخ داده بود و افغانستانی‌‌ها دل‌آزرده‌تر و رنجیده‌خاطرتر از روزهای پیشین و «دوری» وسیع‌تر و «دیوار»ها بلند تر و «دل‌»ها هراسان‌تر.

بازار داغ کلیپ کذایی، دیرتر از آن‌چیزی که تصورش می‌شد، از رونق افتاد، اما خاطره تلخ این کلیپ تصویری و رخنه‌ای که در روابط دو ملت ایجاد کرد همچنان و همچنان باقی است. این برخورد شرم‌آور را همه دیدند، همه فهمیدند؛ اما جز در رسانه‌های مردمی و محلی، در رسانه‌های رسمی کاملا بایکوت شد.

سال گذشته اتفاق مشابهی رخ داد. دوباره کلیپی شرم‌آور در رسانه‌های مردمی پخش شد با همان مضمون و محتوا. توهین و تحقیر چند مهاجر افغانستانی توسط چند مامور پلیس. صفحات شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مردمی دوباره پر شد از پخش و واکنش به این کلیپ و... اما این بار ماجرا فرقی اساسی می‌کرد. دوران عوض شده بود و بلافاصله رسانه‌های رسمی به میدان آمدند. اولین متن اعتراضی در اینجا با عنوان: یک کلیپ از یک برخورد ناشایست با مهاجرین افغان در انتظار مواجهه مسئولانمنتشر شد. خیلی زود دامنه کار بالا گرفت. سایت دیگری مطلبی با این عنوان منتشر کرد: بازار داغ کلیپ‌‌های توهین آمیز به اتباع افغانستانی

متن اعتراضی اول در رسانه‌های مختلفی مثل خبرآنلاین، مشرق، الف؛... منتشر شد و خیلی زود سهمی در دغدغه‌های رسانه‌ای آن روزهای رسانه‌ها پیدا کرد. سرانجام ماجرا آن‌قدر بالا گرفت که دو تشکل دانشجویی و مردمی برای اولین بار وارد میدان شدند و در اینجا و اینجا به ماجرا واکنش تندی نشان دادند و خواستار پاسخگویی عوامل مربوط شدند.

انتظارها، برای واکنش رسمی نیروی انتظامی به شدت بالا رفته بود و سرانجام نیروی انتظامی واکنش نشان داد و دستور برخورد با عوامل توهین‌کننده به مهاجرین افغانستانی را صادر کرد. این برای اولین بار بود که نیروی انتظامی این‌چنین واکنش نشان می‌داد.

به فاصله اندکی بعد، یک گروه جهادی ایرانی یک موزیک ویدئوی جذاب به مهاجرین افغانستانی تقدیم کرد: «حرمت» هدیه‌ای به مردم نجیب افغانستان را ببینید.

3.نگاه نامهربانانه تلویزیون ایران به مهاجرین افغانستانی، سابقه‌ای طولانی دارد. اما نشانه‌هایی از تغییر این وضعیت خبر می‌دهد ماجرا واقعا تغییر کرده است؟

7 سال پیش سریالی به نام «چهارخونه» از تلویزیون ایران به نمایش درآمد.سریال دم‌دستی و پیش‌پاافتاده‌ای مثل خیلی از سریالهای آنتن پرکن تلویزیون.اما در میانه داستان، اتفاقی باعث مایه بحث شدن سریال «چهارخونه» شد.یک شخصیت افغانستانی وارد داستان شد و کمی بعد شخصیت‌های افغانستانی داستان دو نفر شدند و ماجرا اینجا بود که نمایشی که سریال از افغانستانی‌ها نشان می‌داد به شدت برخورنده و تحقیرآمیز بود. بازنمایی تمسخرآمیز سروش صحت و تیم سازنده سریال از افغانستانی‌ها، خیلی زود مورد اعتراض مهاجرین افغانستانی قرار گرفت. اما صدای آنها کمافی‌سابق به گوش کسی نرسید و رسانه‌ای صدای آنها را به سطح جامعه نیاورد. جز یکی دو مورد نقد و اعتراض که در رسانه‌های حاشیه‌ای منتشر شدند اعتراضی به سریال نشد و «چهارخونه» 107 قسمت ادامه پیدا کرد.

امسال نوبت بازپخش سریال «چهارخونه» بود. چندین قسمت  از سریال پخش نشده بود که اولین متن اعتراضی در اینجا منتشر شد و در خیلی از رسانه‌های دیگر هم بازنشر پیدا کرد.چندین رسانه دیگر نیز شروع به اعتراض به این سریال کردند و... پخش سریال متوقف شد.

نشانه‌های دیگری هم هست. برنامه «90» چندین و چند گزارش مثبت از روابط ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها پخش کرد. دوربین خودش را به افغانستان هم برد و نشان داد که چگونه مهاجرین دیگر جزئی از خود ما شدند و حتی کل‌کل‌های استقلال-پرسپولیسی آنها مثل ایران‌ها داغ است.

یک بازی تاریخی بین ایران- افغانستان هم در دوران جدید برگزار شد. مسابقه‌ای که با حضور 80هزارنفری تماشاگران افغانستانی در ورزشگاه آزادی، تبدیل به یک اتفاق بزرگ شد. اما گزارشگر این مسابقه فوتبال، گویا هنوز در دوران قبلی جا مانده بود. تعریض‌ها و کنایاتی حواله مهاجرین افغانستانی کرد، اما  ‌آنقدر به او اعتراض شد که روز بعد از مهاجرین افغانستانی عذرخواهی کرد. و البته در این حاشیه این دیدار این گزارش قابل‌توجه هم از شبکه خبر تلویزیون پخش شد.

 

این تنها اتفاق قابل‌توجه دوران جدید تلویزیون نیست. دو مستند مثبت درباره حضور مهاجرین به نام «همسایه‌ها» و «یک لقمه نان» در شبکه افق و مستند و دو برنامه ترکیبی در شبکه‌های سوم و آموزش که در اولی به مشکلات اقامتی مهاجرین در ایران می‌پرداخت و در دومی دو نخبه جامعه مهاجرین را معرفی می‌کرد هم در مجموعه عملکرد این دوره مشخص بود.ظاهرا سریالی هم درمورد نخبگان مهاجرین در حال ساخت است.

4. اتفاقات دیگری هم هست. سال گذشته اعلام شد که کودکان افغانستانی از پرداخت شهریه معاف هستند؛ اما به یکباره در اواسط سال اعلام شد که باید شهریه بپردازند و مبلغش را دوبرابر کردند و فقط یک هفته برای پرداخت مهلت دادند. رسانه‌ها در اینجا واینجا و اینجا و  خیلی از جاهای دیگر اعتراض کردند و نتیجه به طرز بی‌سابقه‌ای مثبت بود: شهریه کارت اقامت‌دارها به سال پیش بازگشت، امکان قسطی شدن به وجود آورد و 10 گروه هم از پرداخت شهریه معاف شدند. در مدرسه‌ای در پاکدشت به دو کودک افغانستانی توهین شد و اینجا و اینجا زبان به اعتراض گشوده شد و آموزش و پرورش کمیته تحقیق و تفحش تشکیل داد و نتیجه را اعلام کرد. هر چند نتیجه‌ای مطابق انتظارات نبود اما چند روز قبل دادستان پاکدشت از احضار معلم خاطی به دادسرا خبر داد. یک نماینده مجلس در صحن علنی مجلس درباره مهاجرین حرف‌هایی به زبان راند که کذب بود و ناشی از نگاه‌های تاریخ‌مصرف گذشته و نژادمحور و این‌جا به او اعتراض شد. یک مقام نیروی انتظامی، پیش از عید اعلام کرد که برای نظافت خانه‌ها از کارگران افغانستانی استفاده نکنید و رسانه‌ها این‌گونه به او اعتراض کردند.

یک نهاد صنفی کارگری به مناسبت روز کارگر راهپیمایی به راه انداخت و به دست کارگرانش پلاکاردهایی با این عنوان داد " کارگران افغانی را اخراج کنید" . فضای اعتراض به پا خاست. و بعد از سال‌ها یک آمار ساده گفته‌نشده مطرح شد.

سالها پیش در یزد، شایعه‌ای پیچید که یک افغانستانی جرمی شنیع انجام داده است و خیلی‌ها را تحریک کردند که خانه و زندگی مهاجرین افغانستانی در یزد را به آتش بکشند و صدایی از جایی برنخاست و سال گذشته در نظام‌آباد قزوین مشابه این اتفاق افتاد و نتیجه‌اش شد این :گزارش صریح و عینی «الف»؛ اعتراضی بزرگ به بی‌عدالتی در حق مهاجرین.

صدای بحث ویزای فرهنگی و ایجاد تسهیلات برای عبور و مرور نخبگان مهاجرین سرانجام شنیده شد و به دفتر ریاست جمهوری رسید.

تک‌تک فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و علمی مهاجرین در حال انعکاس در سطح اول رسانه‌هاست، برای نمونهاینجاو اینجا و اینجا و اینجا و اینجا رو ببیند ... و این‌گونه صدای مهاجرین در حال شنیده شدن است.

5. به این لیست نمونه‌های دیگری می‌توان افزود. نمونه‌های خیلی کوچکی که نویدهای شیرینی برای آغاز «دوران جدید» است. دورانی که هنوز به آن پا نگذاشته‌ایم اما روشنای آن از دور کاملا مشخص است.هنوز هم گزارش‌هایی منتشر می‌شود که «افغانی‌ها» را مخل امنیت می‌دانند، هنوز هم از عواقب حضور مهاجرین در ایران صحبت می‌شود و هنوز هم در رسانه‌ها اخباری غلو‌شده از جرم و جنایت آنها گفته می‌شود. اما ماجرا اینجاست که  مسیر دیگری هم به موازات این  مسیر پرسابقه آغاز شده است. حالا دیگر مهاجرین افغانستانی، در صورت مواجهه با مشکلات، تبعیضات، تصمیمات غیرانسانی، رفتارهای ناشایست و... به ابزاری به نام «رسانه» مجهز شده‌اند.نسل اول و نسل دوم مهاجرین افغانستانی ساکن ایران خاطرات تلخ و سیاهی از رسانه‌ها دارند. هنوزهم  اتفاق ویژه‌ای نیفتاده است؛ اما ماجرا شروع شده است. با 30 سال تاخیر. رسانه‌ها بالاخره به حرکت آمده‌اند و در شرایط کنونی مهاجرین افغانستانی، این فعلا بهترین اتفاق است.

یک سال پیش در چنین روزهایی اولین شماره پرونده «جان ایران, جان افغانستان» در خبرگزاری تسنیم منتشر شد و کلید یک کار رسانه‌‌ای جدی و صریح درباره مهاجرین افغانستانی ساکن ایران زده شد.

اما فارغ از اتفاقاتی که در داخل «پرونده جان ایران، جان افغانستان» رخ داد، اتفاقات فرامتن دیگری هم رخ داده است که مهمترین آن به وجود آمدن جریانی برای «مطالبه‌گری حقوق مهاجرین در رسانه‌ها» ست. این جریان شروع شده است و دیگر خاموش‌شدنی نیست. در روزهای آینده یک گفتگو با محمدکاظم کاظمی و یک یادداشت از ابوطالب مظفری، از سرشناس‌ترین افغانستانی‌های ساکن ایران منتشر می‌شود.

این همه مطالبی است که در پرونده «جان ایران، جان افغانستان» در یک سال اخیر منتشر شده است:

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 71/ گفتگو با سید‌ضیاء قاسمی: رییس اداره فرهنگ هرات بود اما در ناصرخسرو دست‌فروشی می‌کرد

«جان ایران، جان افغانستان»-70 / پرچمی که همچنان بالا ماند

«جان ایران، جان افغانستان»-69 /کودکان ایرانی و افغانستانی، پیش قدمان بزرگ پایان دوره جدایی + تصاویر

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 68 / «بازگشت» مهاجرین، آیا مسأله این است؟

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 67/ نامه بسیج دانشجویی به رهبری: دستور شما سرفصلی برای تغییر همه قوانین غیرآرمانی درباره مهاجرین است

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 66/ رسیدهای کوچک‌ یاری افغانستانی‌ها به جبهه‌های جنگ ایران، به بزرگی کرامت مهاجرین+ تصاویر

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 65/ یک دستور از رهبر انقلاب: هیچ دانش‌آموز افغانستانی، از تحصیل بازنماند؛ حتی غیرقانونی

«جان ایران، جان افغانستان»-64/ برای آن نماینده مجلس که هنوز انقلاب اسلامی را نمی‌شناسد

«جان ایران، جان افغانستان»-63/ کارگران افغانستانی موجب بیکاری در ایران هستند؟ +جداول مرکز آمار ایران

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 62 / روزت مبارک کارگر افغانستانی...از طرف همه ایرانی‌ها

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 61 / ابوطالب مظفری: بایکوت، پنهان‌کاری و ترس، رابطه ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها را غیرطبیعی کرد

«جان ایران، جان افغانستان»-60/ پیامکش همان شب رسید:" فقط آقای خامنه‌ای"

«جان ایران، جان افغانستان»-59/ رهبر انقلاب: تهران، خانه برادران افغانستانی است

«جان ایران، جان افغانستان» ــ 58/ گفتگوی تفصیلی با خانواده شهید فاتح/ آغاز یک تغییر: نیروی انتظامی ایران برای شهدای مهاجر افغانستانی مارش نظامی می‌زند

«جان ایران، جان افغانستان»-57 / فروردین پرحادثه مهاجرین، سال جدید فعلا خوب است

«جان ایران، جان افغانستان»-56/ جمع‌بندی سال 93: مسیر اصلاح وضعیت مهاجرین با سرعت کندی آغاز شده

«جان ایران، جان افغانستان»-55/ ورزشکاران افغانستانی در تسنیم: نه خارجی، نه ایرانی؛ تکلیف ورزشکاران افغانستانی نامعلوم است

«جان ایران، جان افغانستان»-55/ ورزشکاران افغانستانی در تسنیم / برخورد سلیقه‌ای مدیران میانی با ورزش مهاجرین، موجب دل‌آزردگی افغانستانی‌ها شده است

«جان ایران، جان افغانستان»-54 / خوش برگشتی فرمانده، خوش آمدی وطن‌دار...

«جان ایران، جان افغانستان»-53/ «امینِ» افغانستانی، کلیددار امین خانه‌ ما ایرانی‌هاست

«جان ایران، جان افغانستان»-52/ تحقق چیزی شبیه به رویا؛ سندی بر دستور رهبر انقلاب به «تکریم مهاجرین افغانستانی»

«جان ایران، جان افغانستان»-51/ دیدار با روح‌الله بختیاری جانباز افغانستانی مدافع حرم:«من یک مهاجر، فرزند یک مهاجر، تبرک شدم و برگشتم»

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 50/ کلام آخر ما معلمان ایرانی همین است: "جان ایران، جان افغانستان"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-49/ یک مدیر مدرسه ایرانی: دعا دعا می‌کردم برای شهریه کودکان افغان مدرسه‌ام فرجی شود

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-48/ تکلیف شهریه کودکان افغان در ابهام: معافیت قطعی شد؟

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-47/ یادداشت محمد کاظم کاظمی درباره «چند متر مکعب عشق»

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 46 / نامه تشکر هیئت‌های مذهبی مهاجرین افغان از رهبر انقلاب: "شما هم آنجا بودید و با ما زیارت می‌کردید"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 45 / بیانیه تشکر دانشجویان افغانستانی:"راهپیمایی اربعین پیوند دوباره دو ملت ایران و افغانستان بود"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 44/ سال تاریخی مهاجرین؛ اینجا کنار حرم امیرالمؤمنین(ع)، افغانستانی و ایرانی و عراقی ندارد

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 43/نیروی انتظامی اعلام کرد: دستور برخورد قضایی و انضباطی با مأموران توهین کننده به مهاجرین افغان

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-42/ اعتراض بسیج دانشجویی به کلیپ شرم‌آور برخورد با مهاجرین افغان: "فرزندان خمینی سکوت نمی‌کنند"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -41 فاز «تحصیل»/ آموزش و پرورش پاسخ داد:"قسطی شدن شهریه و معافیت برخی از مهاجرین افغان از پرداخت"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -40 فاز «تحصیل»/ هدیه دولت برای کودکان افغان:" 2 برابر شدن شهریه و مهلت 2روزه برای پرداخت"

رونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 39 / یک کلیپ از یک برخورد ناشایست با مهاجرین افغان در انتظار مواجهه مسئولان

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -38 / شاعر افغانستانی مقیم استرالیا: و همچنان از این راه دور به ایران بزرگ می‌اندیشم...

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-37/ نماینده امام و رهبری در امور افغانستان:  مقام معظم رهبری دستور دادند، مهاجرین افغانستانی را «تکریم» کنید

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»- 36/ رحیم افضلی: امام و انقلابیون نگذاشتند دولت بازرگان، مهاجرین افغان را در اردوگاه‌ها نگه دارد

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 35 / برای «محمدعلی» فرزند ایران-افغانستان که انقلابی بود و بیمه نبود

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 34 / تغییر در روایت مهاجرین افغانستانی تلویزیون؛ این بار در «90»

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ33 / روایتی از یک شهید افغانستانی مدافع حرم : «شهادت؛ از کابل تا دمشق»+ فیلم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ32/ محرم در «دولتخان»، افغانستانِ تهران/ آرمان‌خواهی ایرانی و افغانستانی ندارد+ فیلم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ31/ فاز «از قندهار تا خرمشهر»/ جانباز افغانستانی: «چرا» ندارد، مشکل زیاد دارم اما افتخار می‌کنم که جانباز جنگ ایرانم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ30/ فاز «از قندهار تا خرمشهر»/ گفتگو با همسر یک شهید ایرانی جهاد افغانستان:"همه مسلمانیم، ایرانی و افغان نداریم"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 29/ فاز «از قندهار تا خرمشهر» / بیش از 2هزار مزار شهید، یادگاری مهاجرین افغانستانی در ایران باقی ماند

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 28/ فاز «از قندهار تا خرمشهر» / ماجرای یک شهید افغانستانی جنگ: "کارگرِ سبزی‌کارِ گردان ما ایرانی نیست؛ اما از ما بسیجی‌تر است"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -27/ فاز « از قندهار تا خرمشهر» / هفته «دفاع مقدس»، برای ایرانی‌ها و افغانستانی‌هاست:"شهید داده‌ام از دردتان خبر دارم"

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -26/ فاز «تحصیل»/ قائم‌مقام وزیر: دریافت وجه از کودکان افغان غیرقانونی است/عضو کمیسیون آموزش مجلس: پول گرفتن، طفره از قانون است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -25/ فاز «تحصیل»/ دانشجوی افغانستانی رتبه اول کنکور: هر دانشگاه و هر مسئولی خودش برای مهاجرین تصمیم می‌گیرد/ نتیجه این همه هزینه دلخوری شده

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -24/ فاز «تحصیل»/ مشکل در اقدام شایسته دولت درباره «تحصیل کودکان مهاجر افغان»/ برخی مدارس هنوز پول می‌گیرند

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -23/ فاز «تحصیل»/ بسیج مردمی برای مهربانی به هم‌کلاسی‌های افغانستانی امسال بچه‌های ایرانی

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -22 فاز «تحصیل»/ «ناهماهنگی» و «بلاتکلیفی» بزرگترین مساله تحصیل مهاجرین افغانستانی

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -21 / نهاد ریاست‌جمهوری خواستار بازبینی در مساله «ویزای فرهنگی» مهاجرین افغانستانی شد

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -20/ افغانستان در قاب سینمای ایران(3)/ محمدی:نگاه فروکاسته به ادبیات و زبان افغانستانی هم وجود دارد/ کیانیان: این میزگرد استقبال از آینده است، گذشته را رها کنیم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -20/ افغانستان در قاب سینمای ایران(2)/ کیانیان: در «روبان قرمز»حریف آرمانگرایی حاتمی‌کیا نشدم/ برجی: شهیدآوینی در اوج جنگ، دغدغه مهاجرین افغانستانی داشت

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -20/ افغانستان در قاب سینمای ایران(1) / توحیدی: مخملباف، به تصویر افغانستانی‌ها در ایران لطمه زد/عطایی:بعد از 30 سال،منتظر نگاهی عادلانه در سینمای ایرانیم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -19 فاز «از قندهار تا خرمشهر»/ روایتی از جوان شهید «افغانستانی» که در جنگ «ایران» روی سیم‌خاردارها خوابید

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -18 فاز کار و کارگری/ توضیحات مدیرکل اتباع خارجی وزارت کار درباره محدودیت شغلی مهاجرین افغانستانی

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -17/ فاز «ویزای فرهنگی»/ محمدکاظم کاظمی:‌ مسئولان از مهاجرت دوباره نترسند،‌ «ویزای فرهنگی» مسیر بازگشت را هموار می‌کند

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -16/ فاز «ویزای فرهنگی»/ رایزن فرهنگی ایران در کابل: «ویزای فرهنگی» منتظر اقدام وزارت خارجه است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -15/ فاز «ویزای فرهنگی»/ «رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان:«ویزای فرهنگی»،نیازمند تسهیلی کوچک در بوروکراسی است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» -14/ فاز «ویزای فرهنگی»/ «ویزای فرهنگی»، گره کور مساله مهاجرین افغانستانی را باز می‌کند؟

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» - 13 / مخترع افغانستانی: دانشمند دانمارکی‌ پاسخ داد ایران تحریم است؛ یاد «ما می‌توانیم» امام افتادیم و تحریم را شکستیم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ12/ پدر شهید افغانستانی:از «راهیان نور» خاک جبهه‌های ایران را سوغات آورد و آخرمثل شهدای ایرانی شهید شد

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ـــ 11/ شاعر افغانستانی: «ایران» عشق من است و برای گرفتن یک ویزا ماه‌ها اذیت می‌شوم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ـــ10/ فاز کار و کارگری/ محدودیت شغلی مهاجرین افغانستانی، نخبگان و اهالی فرهنگ کجای ماجرایند؟

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 9/ گلایه‌های ما مهاجرین افغانستانی، انتقاد به جمهوری اسلامی نیست؛ به موانع تحقق انقلاب است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 8/ میزگرد فعالان فرهنگی: با وجود تمام دلخوری‌ها ایران همچنان پناه مستضعفین افغانستانی‌ است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 7/ سوغات جعفریان از افغانستان برای رهبر انقلاب/اینجا کسی به پاسپورت‌ها نگاه نمی‌کند

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 6/ شش سوءتفاهم بزرگ درباره مهاجرین افغان

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان» ــ 5 / فاز «از قندهار تا خرمشهر»/ افغانی‌الاصل است اما قبر پاکش...

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-4(بخش دوم): مادر یک شهید افغانستانی: خیابان‌های اردوگاه مهاجرین را به نام «امام» نامگذاری کردیم

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-4 (بخش اول): مادر شهید افغانستانی مدافع حرم: کاش آن جام زهر را «ما» هزار هزار می‌نوشیدیم اما امام اذیت نمی‌شد

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-3/ برای آقای ایرانی که به نجات برادر افغانش شتافت

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-2/ روایت امیرخانی از مساله «مهاجرین افغان»: دیگر وقت نگرانی است

پرونده «جانِ ایران، جانِ افغانستان»-1/ خیلی دور، خیلی نزدیک؛ مقدمه داستان بلند «ایرانی‌ها» و «افغان‌ها»

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران