«معجزه آبخیزداری»|پشتیبانی از تولید و مقابله با سیل با تصویب قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز/ مجلس تسریع کند
رئیس انجمن علمی آبخیزداری گفت: مهمترین عامل پشتیبانی از تولید و مقابله با سیل و خشکسالی، تسریع در روند تصویب قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز در مجلس است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم «پرونده معجزه آبخیزداری»؛ علی طالبی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد و رئیس انجمن علمی آبخیزداری با اشاره به ضرورت تسریع در تصویب قانون آبخیزداری (مدیریت جامع حوزه آبخیز) در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین عامل پشتیبانی از تولید کشاورزی و حفظ منابع طبیعی و مقابله با خشکسالی تسریع در روند تصویب قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز در مجلس شورای اسلامی است.
رئیس انجمن آبخیزداری با تأکید بر نقش آبخیزداری و آبخوانداری در جهش تولید افزود: قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز در مرحله اولیه جمعآوری امضا است و هنوز در صحن مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است و برخی از نمایندگان در حال پیگیری و جمعآوری امضا بهمنظور ارائه این قانون به صحن علنی مجلس شورای اسلامی میباشند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آبخیزداری عهدهدار امنیت آب و غذا و به دنبال آن امنیت ملی کشور است، خاطر نشان کرد: اعمال هرگونه سیاست و راهبردی در مورد نقش و جایگاه آبخیزداری تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی کشور خواهد داشت. لازمه فراهمنمودن شرایط مطلوب آبخیزداری ارائه راهکارها و موانعزایی در پیشبرد برنامههای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آبخیزنشینان در برنامه توسعه هفتم است.
این استاد دانشگاه با انتقاد از بی توجهی به مقوله مدیریت جامع حوزه آبخیز و خسارات جبران ناپذیر ناشی از عدم اهتمام به آبخیزداری و آبخوانداری افزود: چه بسا کاهش حاصلخیزی خاک در اثر فرسایش، کاهش و نوسان آب های سطحی، کاهش آبهای زیرزمینی، خشکسالی، افزایش رسوبات پشت سدها و در نتیجه کاهش ظرفیت ذخیرهای سدها و افزایش سیلاب های فصلی از مهمترین نتایج بی توجهی به مدیریت جامع حوزه های آبخیز در مناطق مختلف باشد که تصویب قانون مدیریت جامع حوزه آبخیز می تواند از این خسارات پیشگیری نماید.
به گفته رئیس انجمن علمی آبخیزداری، کمبود بودجه و حمایتهای مالی ازفعالیت های آبخیزداری، مهمترین نگرانی برای پیشرفت اهداف این بخش است و این مساله ای است که باید مدنظر نمایندگان مردم در مجلس واقع شود.
از همین پرونده بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/